• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C

Ercan uçuş kararı 1 Mayıs’ta verilecek

Ercan uçuş kararı 1 Mayıs’ta verilecek
Kıbrıs’a uçuş yapan özel hava yolu şirketlerinin yöneticileri, Bakan Ersan Saner ile İstanbul’da görüşecek.

 

Türkiye Özel Sektör Havacılık İşletmeleri Derneği (TÖSHİD), KKTC hükümetine Ercan’daki fiyat politikasını yeniden belirlenmesi yönünde yaptığı çağrının cevabını bekliyor.
 
Hükümetten bu konuda hala cevap alamayan TÖSHİD, 1 Mayıs Çarşamba günü İstanbul’da Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ersan Saner ile bir toplantı gerçekleştiriyor.
 
Toplantıdan bir sonuç çıkmaması durumunda özel uçak şirketleri uçuşları bir gün askıya almakta kararlı olduklarını belirtti.
KIBRIS’a konuşan Onur Hava Yolları, Pegasus Hava Yolları ve Atlasjet Hava Yolları yetkilileri, TÖSHİD Yönetim Kurulu’nun 25 Nisan’da toplandığını belirtti ve Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ersan Saner ile yapılacak toplantının ardından her şeyin açıklığa kavuşacağını ifade etti.
 
Yönetim Kurulu, isteklerinin yerine gelmemesi halinde seferleri askıya almakta kararlı olduğu belirtildi.
 
Kararlıyız!
 
Onur Air Genel Müdür Yardımcısı Nedim Gürbüz, isteklerinin yerine gelmemesi durumunda uçuşları askıya almakta kararlı olduklarını söyledi.
 
Bu konuda 25 Nisan’da TÖSHİD’in normal Yönetim Kurulu toplantısının yapıldığını anlatan Gürbüz, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ersan Saner ile bir toplantının gerçekleştirileceği, isteklerinin yerine getirilmemesi durumunda uçuşları ilk aşamada bir gün askıya alacaklarını belirtti.
 
Daha önce Ersan Saner ile Kıbrıs’ta görüşülmesinin kararlaştırıldığını ancak daha sonra bakanın İstanbul’a geleceği için Türkiye’de görüşme kararı verlidiğini anlatan Gürbüz, “Bakana şikayetlerimizi dile getireceğiz ve yapacağımız hareketi söyleyerek biz uçuşları durduruyoruz diyeceğiz” dedi.
 
Cevap bekliyoruz 
 
Atlasjet Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ersoy ise Ercan’da yapılan kontrolsüz maliyet artışının kabul edilemez olduğunu anlattı. Ersoy, bakanla yapılacak toplantının ardından gerekli açıklamanın yapılacağını söyledi.
 
Ersoy, her şeyin bakan ile yapacakları toplantının ardından belli olacağını ifade etti ve 1 Mayıs’ta her şeyin açığa çıkacağını kaydetti. Hükümet yetkililerinden cevap beklediklerini ve kararlı olduklarını anlatan Ersoy, aldıkları cevaba göre karar vereceklerini belirtti.
 
Uçuşlar durur
 
Türkiye Özel Sektör Havacılık İşletmeleri Derneği (TÖSHİD), Başkanı ve Pegasus Havayolları Genel Müdürü Sertaç Haybat ise 1 Mayıs’taki görüşmenin ardından gerekli açıklamaların basına yapılacağını ifade etti.
 
Haybat, “Bakan, 1 Mayıs’ta İstanbul’da olacağını bize bildirdi ve toplantının orada olmasını talep etti” dedi.
 
Haybat, “Bu toplantıdan sonuç çıkmazsa, uçuşları uyarı maksatlı kesinlikle bir gün durduracağız, sorunun devamı halinde ise süresiz askıya alacağız, bunda kararlıyız” diye konuştu.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim