• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 28 °C

Ercan’da uluslararası sertifikasyon hazırlığı

Ercan’da uluslararası sertifikasyon hazırlığı
Terminal Yapı’nın üst düzey yöneticileri Ercan Havaalanı’ndaki teknik çalışmaların ilk adımını attı.

 

Ercan ihalesini alan T&T’nin havaalanı inşaatı deneyimli teknik ortağı Terminal Yapı’nın Yönetim Kurulu Başkanı Alp Delimollaoğlu ile Başkan Yardımcısı Emre Başman, uluslararası havaalanı projelerine de imza atan teknik heyetle birlikte Ercan’ın uluslararası sertifikasyonlara uyumlulaştırılması için sürdürülen proje kapsamında KKTC’ye geldi.
 
Terminal Yapı’nın iki üst düzey yetkilisi Ercan ihalesini kazanan T&T konsorsiyumunun farklı uzmanlık alanlarında dünya ile iş yapan 3 farklı şirketin uyumuna dayandığını belirterek “İnşaat, uluslararası markaların temsili ve uluslar arası havaalanı deneyiminin buluştuğu T&T, KKTC’de de çok büyük başarılara imza atacaktır” dedi.
 
GAP Uluslararası Havaalanı inşaatını tüm aşamalarını tek başına anahtar teslim tamamlayan Terminal Yapı Türkiye, Libya, Irak olmak üzere 1976 yılından buyana 30’u aşkın havaalanı, pist ve üs projesi tamamladı.
 
Alp Delimollaoğlu, havaalanı inşaatı gibi üstün güvenlik ve ileri teknoloji bilgisi gerektiren özellikli bir iş açısından bilgi birikimi ve deneyimin büyük önem taşıdığını belirtti. “Konsorsiyumda havaalanı tecrübesi olan tek ortak olmak bizim için büyük bir gurur. 37 yıllık uluslararası tecrübemizi KKTC’ye ve halkına taşımak bizim için büyük bir mutluluktur. Türkiye başta olmak üzere, Irak, Libya, ABD, Brezilya ve dünyanın birçok diğer ülkesindeki çalışmalarımıza KKTC’nin eklenmesi, Terminal Yapı’nın uluslar arası niteliğine yepyeni bir halka katmıştır” dedi.
 
Terminal Yapı’nın Başkan Yardımcısı Emre Başman, KKTC ziyaretlerinde yaptıkları inceleme ve çalışmaların büyük önem taşıdığını ifade etti. Başman, “Terminal Yapı olarak havaalanı inşaatı konusundaki tecrübemizi KKTC’ye taşımak hem tarihimiz hem de ülke için çok büyük açılımlara neden olacaktır” dedi.
 
Terminal Yapı’nın uzmanlık alanı olan havaalanı inşaatında terminal binaları, pist, apron, hizmet binaları, uçak sığınakları, yakıt hidrant sistemleri, uçuş kontrol kuleleri, radar, otomasyon kurulumunda uluslarası sertifikasyonları bulunuyor.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim