• BIST 9645.02
  • Altın 2414.538
  • Dolar 32.5801
  • Euro 34.8134
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 19 °C

Erdemli'de Nükleer Güç Santrali için çevresel etki toplantısı

Erdemli'de Nükleer Güç Santrali için çevresel etki toplantısı
Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin, yapılması ile birlikte denizdeki ekolojik sistemin tamamen bozulacağı, fok balıklarının kaçacağı, mevcut balıkların neslinin tükeneceği ileri sürüldü.

Taşeli Platformu Sözcüsü Zeki Karabulut, bölgeye yapılması planlanan Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin (NGS), insana ve çevreye zarar vereceğini, bu nedenle projenin durdurulması gerektiğini savundu. 

Platform tarafından Erdemli Belediyesi salonunda düzenlenen "Taşeli Bölgesi Çevresel Sorunları Bilgilendirme ve Değerlendirme’’ toplantısında konuşan Karabulut, bölgenin nükleer santralin yanı sıra termik santrallerle de tehdit altına alındığını iddia etti.

Karabulut, Akkuyu'ya kurulması planlanan santralin çevreye ve insanlara zarar vereceğini ileri sürerek, "Akdeniz'in en güzel koyuna yapılma aşamasına gelen nükleer santralin mutlaka yapımının durdurulması gerekiyor" dedi.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Erdemli Deniz Bilimleri Enstitüsü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Cemal Gücü de bölgenin denizde yaşayan birçok canlının doğum evi gibi olduğunu ifade ederek, şöyle devam etti:

"Bölge bilhassa Akdeniz foku ve bazı bu yöreye özgü balık ve canlıların doğumhanesidir. Bunlardan en önemlisi Orkinoslardır. Orkinoslar, Akdeniz’de üç noktada ürer ve bir tanesi de bu bölgedir. Buraya kurulacak bir nükleer santral, deniz suyu sıcaklığını 5 derece artıracaktır. Bunun bir zararı olmaz deniyor. Oysa deniz suyu sıcaklığının 0.5 derece bile artması bölgedeki canlı yaşamını olumsuz yönde etkileyecektir. Deniz suyu sıcaklığı zaten bölgemizde fazla santralden çıkacak olan su sıcaklığını da buna kattığınız zaman bölgede yerli tür balık ve diğer canlı kalmayacaktır. Bölgeye yapılacak nükleer santralin yanında ikinci tehlike olarak termik santrallerin de yapılacak olması bölgenin daha büyük afetle karşı karşıya kaldığını göstermektedir."

www.ulastirma.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim