• BIST 9112.89
  • Altın 2324.394
  • Dolar 32.3814
  • Euro 35.0286
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C

Erdoğan: 3. Köprü'yü hazmedemiyorlar

Erdoğan: 3. Köprü'yü hazmedemiyorlar
Avrupa Birliği nezdinde üst düzey temaslarda bulunmak üzere Belçika’ya gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Brüksel’den ayrılmadan önce Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) toplantısında konuştu.

2014 yılının Türkiye’nin AB üyelik sürecinde bir milat olacağını kaydeden Erdoğan, AB ile ilişkileri istenen noktaya taşıyacaklarını ifade etti. Demokratikleşme ve reformların devam edeceğini söyleyen Başbakan, icraatlarını anlattıktan sonra, bazı çevrelerin 3. Boğaz Köprüsü ve Kanalistanbul’u hazmedemediklerini iddia etti. 17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonunun altında bu yatırımların engellenmesi olduğunu savunan Başbakan Erdoğan, istikrar ve güvenin olmadığı koalisyon hükümetlerine dönülmesine izin vermeyeceklerini belirtti. Erdoğan, 11 yıl içinde reformları yaparken çok büyük engellerle karşılaştıklarını söylerken ‘‘Yolsuzluğun belini kırdığımız için bu günlere geldik. Yolsuzlukları yapan bir Türkiye acaba bunları yapabilir miydi?’’ ifadesini kullandı. Erdoğan, 17 Aralık sürecini ‘yeni bir darbe girişimi’ olarak niteleyerek ‘‘Yeni bir saldırı ve sabotajı devre dışı bırakıyoruz." dedi.

‘İHANET ÇUKURUNA DÜŞMÜŞ BAZI ÇEVRELER KARA PROPAGANDA YAPIYOR’

‘‘Bugünkü Brüksel temaslarımızda 17 Aralık saldırısının içyüzünü muhataplarımıza etraflıca anlattık. Bunun yolsuzluk meselesi olmadığını, demokrasiye, güçlenen ekonomiye ve çözüm sürecine yönelik bir sabotaj girişimi olduğunu bütün delilleriyle ortaya koyduk." diyen Başbakan, "Türkiye’de ihanet çukuruna düşmüş bazı çevre ve örgütler buralarda kara propaganda yapıyorlar. Biz Türkiye Cumhuriyeti dışında bir paralel devlete, bir ananas devletine müsaade etmeyeceğiz. Ihanet girişiminin sonuçsuz kalması için her tedbiri uygulamaya koyuyoruz" şeklinde konuştu.

‘HSYK, SİYASETİN YARGIYA MÜDAHALESİ DEĞİLDİR’

Başbakan Erdoğan, ‘‘Bakın şu anda, işte bu ülkenin milli menfaatlerinin aleyhine faaliyet gösteren odaklar, Türkiye’de siyasetin yargıya müdahale ettiği algısını yaymaya çalışıyorlar. Bizim, HSYK’da yaptığımız değişikliği, buralarda siyasetin yargıya operasyonu olarak lanse ediyorlar. HSYK düzenlemesi siyasetin yargıya değil, devletin yargı içinde oluşmuş bir takım odaklara karşı bir tedbir düzenlemesidir.’’ diyerek Avrupa’nın hiçbir ülkesinde HSYK ile ilgili bir standardın olmadığını savundu.

‘HEPSİ SAFDIŞI, SIRA ‘PARALEL DEVLET’TE’

Erdoğan, savcı ve hakimlerin millet adına kendi vicdanlarıyla karar vermediklerini ileri sürerek ‘‘Tehlikenin boyutları burada görülmüyor olabilir ya da iyi okunmuyor olabilir. Ancak şu anda başta yargı ve emniyet içinde olmak üzere, devlet kurumlarına sızmış bir örgüt, amirlerinden değil örgüt yöneticilerinden emir ve talimat alarak hareket ediyor. Başta yargı ve emniyet içine sızmış bu örgüt, ülkenin çıkarlarını değil, kendi çıkarlarını ya da kendisini kullananların çıkarlarını gözeterek bir kaos oluşturmaya, Türkiye’nin gücünü kırmaya çalışıyor. Mücadelemiz yargıyla değil, işte bu tehlikeli örgütlerledir” sözlerine yer verdi. Mafya ve çetelerle mücadele ettiklerini anlatan Erdoğan, ‘‘Hepsi saf dışı. Şimdi de bu paralel devleti kurmaya çalışanları saf dışı edeceğiz.’’ şeklinde konuşurken, demokratikleşme adımlarının ve çözüm sürecinin hedef alındığını savundu.

Başbakan Erdoğan, “(Mavi) Marmara Gemisi kaçırıldığında orada da maalesef bizimle ters düştü bu yapılanma. Suriye’de ve Filistin’de yine bizimle ters düştü bu yapılanma.” deyince salonda bulunanlardan bazılarının Hizmet Hareketi’ne hakaret içeren ifadeler kullandığı duyuldu. Başbakan bunun üzerine, “Noktasal atış asla yapmayın. Biz olayın geniş çerçevede yaparak hareket edelim istiyoruz.” diye araya girdi.

Türkiye’nin bu süreçten çok daha güçlü çıkacağını söyleyen Erdoğan, “Inanın, Türkiye artık eski Türkiye olmayacak. Yeni Türkiye’nin kurulma süreci hızla devam edecek. Bugünkü Brüksel ziyaretimiz işte bu yeni sürecin önemli adımlarından biri olarak tarihe geçecektir. 30 Mart’ta milletin sandıkta vereceği karar yeni sürecin önemli kilometre taşı olacaktır.” şeklinde konuştu.

www.ulasimonline.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim