• BIST 9524.59
  • Altın 2521.586
  • Dolar 32.5759
  • Euro 34.5645
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C

Erdoğan, Çağlayan bağlantı yolunu açtı

Erdoğan, Çağlayan bağlantı yolunu açtı
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Mecidiyeköy katılımı ve Çağlayan bağlantı yolunun açılışını gerçekleştirdi.

Erdoğan, Çağlayan bağlantı yolunu açtı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Mecidiyeköy katılımı ve Çağlayan bağlantı yolunun açılışını gerçekleştirdi.

Erdoğan burada yaptığı konuşmasında, "Kısa bir süre önce Adalet Sarayı açılışını yapmıştık fakat Adalet Sarayı'yla birlikte burada çok önemli bir kavşak düzenlemesi gerekiyordu. Bu köprülü kavşağın da bağlantı yollarını ve meydanın çevre düzenlemesini bugün bitirmenin mutluluğu içerisindeyiz" dedi.
Kartal'da partisince düzenlenen mitingin ardından Mecidiyeköy Meydanı'na gelen Başbakan Erdoğan, burada Mecidiyeköy katılımı ve Çağlayan bağlantı yolunun açılışını yaptı. Açılış töreninde konuşan Başbakan Erdoğan, "Çok duygulu ve heyecanlıyım, sevinçliyim. 2 önemli eseri bu kadar kısa zamanda İstanbul'umuza kazandırmanın mutluluğu içerisindeyiz. Kısa bir süre önce Adalet Sarayı açılışını yapmıştık fakat Adalet Sarayı'yla birlikte buraya çok önemli bir kavşak düzenlemesi gerekiyordu. Bu köprülü kavşağında bağlantı yollarını ve meydanın çevre düzenlemesini bugün bitirmenin mutluluğu içerisindeyiz" dedi.

Çağlayan Meydanı'nın İstanbul'un önemli merkezlerinden biri olduğuna işaret eden Erdoğan, "Burada ciddi bir trafik yoğunluğu oluşmaya başlamıştı. 4 martta yine Çağlayan'da ülkemizin en prestijli binalarından biri olan Adalet Sarayı'nın açılışını hep birlikte gerçekleştirmiştik. Adalet Sarayı'nın devreye girmesiyle trafik artmıştı. Bu kavşakla buradaki rutin trafiği rahatlatıyoruz. Trafiğin yer altına alınmasıyla üst tarafı olduğu gibi yayaların hizmetine sunuyoruz. Abide-i Hürriyet Parkı'yla bütünlük oluşturacak şekilde 22 bin metrekarelik bir meydan oluşturduk. 121 milyon liralık bir yatırımla inşa ettiğimiz bu hizmet İstanbul'un ulaşım sorununun çözümü konusunda hayata geçirdiğimiz projelerin son halkası. 231 kavşak ve 800 kilometre uzunluğunda yol inşa ettik" diye konuştu.

Marmaray Projesi'ne de değinen Erdoğan, "Marmaray İstanbul'u dünya çapında marka şehir haline dönüştürecek sembol bir eser. 2013te inşallah hizmetinize girecek. Kara yolu, tüp geçiş sisteminin temelini attık. Bu proje tamamlanınca Kazlıçeşme'den giren bir araç, tüp geçitten geçerek Göztepe kavşağına ulaşacak. Böylece bugün 1-5 saatten fazla süren Kazlıçeşme-Göztepe arası 15 dakikaya inecek. Eskişehir-İstanbul kısmında da çalışmalar süratle devam ediyor" dedi.

Konuşmasında Kanal İstanbul projesine de değinen Erdoğan, "Kanal İstanbul projesi, İstanbul'a olan aşkımızın, sevdamızın göstergesidir. İstanbul'u dünya kentlerinin en üstüne çıkarma projesinin müjdesini geçen ay vermiştik. Seçimlerden sonra proje çalışmalarına yoğunlaşıyoruz. Ve dozerler, grayderler çalışacak, Karadeniz'i Marmara'ya bağlayacağız. Bu bir vizyon işi ve vizyonumuzun gereğini yapacağız. Avrupa yakasında Karadeniz'le Marmara Denizi arasında inşa edeceğimiz 45 -50 kilometre kanalla boğazdaki
trafiği buraya yönlendireceğiz ve İstanbul nefes alacak. Bu aynı zamanda bir çevre projesi. Şu anda boğaz çevre açısından tehdit altında. Boğazı da bu tehditten kurtarmış olacağız" diye konuştu.

Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: "Yeni ulaşım hatları oluşturacağız. Biz İstanbul'a hizmet etmenin mücadelesini veriyoruz. Biz hizmet üretirken birileri ne diyor!.. Laf üretiyorlar, hakaret, küfür, yalan, iftira üretiyorlar. Biz eğitim diyoruz, derslik diyoruz, bilgisayar diyoruz, onlar meslek liselerine, imam hatiplere takmışlar, orada takılı kalmışlar. Ne kadar ihtiyaç olursa o kadar meslek lisesi diyorlar. Düz liselere ihtiyaç yok diye kapatacak mıyız? Biz reforma gidiyoruz. Düz liselerin oranını meslek liselerin oranına düşüreceğiz. Her yavrumuzun bileğine bir bilezik takmak istiyoruz. Biz bilim diyoruz, araştırma diyoruz, onlar kız öğrencilerin başörtüsüne takmışlar. Biz demokrasi, hukuk üstünlüğü diyoruz, onlar hala ısrarla darbelere övgü düzüyorlar. 27 Mayıs'ı bayram ilan eden kafadan bu ülkeye hayır gelir mi? Biz sağlık diyoruz, aile hekimliğiyle her aileye bir hekim diyoruz, onlar tam gün ile uğraşıyorlar. Onlar part-time, yarım günü sürdürelim diyorlar."

Ulaşım alanında devrim yaptıklarını ifade eden Başbakan Erdoğan, "Biz ulaşım devrimi yapıyoruz, onlar hızlı trene binmemek için yaya gitmeyi tercih ediyorlar. Hava yoluyla gitse ineceği şehrin havalimanını biz yaptık. Kara yoluyla gitse kara yollarını biz yaptık. Hızlı trene de bin, biz senden reklam, dua istemiyoruz. Bize bu milletin duası yeter. Biz 500 bin konut üretiyor, şehirlerimizi dönüştürüyoruz, onlar bizi bunun için yüce divanla tehdit ediyorlar" dedi.

Başbakan Erdoğan, konuşmasının ardından kendi makam otosunun direksiyonuna geçerek beraberindeki bazı bakanlar ve İ.B.B. Başkanı Kadir Topbaş'la birlikte yeni yapılan bağlantı yolunu gezdi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim