• BIST 9079.97
  • Altın 2307.862
  • Dolar 32.3216
  • Euro 35.03
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C

Erdoğan, Iğdır Havalimanı'nı hizmete açtı

Erdoğan, Iğdır Havalimanı'nı hizmete açtı
Başbakan Recep Tayip Erdoğan, açılış konuşmasında toplamda 56 milyon liralık yatırım yaparak Iğdır'ı 2 yılda modern bir havalimanına kavuşturduklarını söyledi.

Erdoğan, "Iğdır'daki bu huzur ve kardeşlik ikliminin güçlenerek devam etmesini istiyoruz. Bunu başarmamız lazım. Iğdır'ın kültürüyle, sanatıyla kendisine, bölgesine ve ülkeye katkı sağlamaya devam etmesini istiyorum. Iğdır'a bakışımız hiçbir zaman oy üzerinden olmadı. Bu bölgenin kendi insanının dahi yatırım yapmadığını, gidip başka şehirlerde yerlerde tesisini kurduğunu kimse inkar edemez. Iğdır, gerek serhat şehri olması, doğal güzellikleri ile, tarihi ile bulunduğu bölgenin lokomotif şehri olmak için aslında her şeye sahip bir ilimiz. Iğdır, bırakınız diğer imkanları şu yanımızdaki efsaneler diyarı Ağrı Dağı'nı dahi, terör yüzünden yeterince değerlendiremedi, değerlendiremiyor.

Ağrı Dağı başka bir yerde olsaydı, tek başına çevresindeki bütün şehirleri abad edecek bir kıymet haline dönüşürdü." dedi. Ünlendi barajı ve Iğdır içme suyu projesinde sona gelindiğini kaydeden Başbakan Erdoğan, inşasına bir yıl içinde başlayacaklarını kaydetti.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım da havalimanının hizmete açılmasıyla Iğdırlıların hem yurtiçine hem de dünyaya hava yoluyla seyahat etme fırsatı bulacaklarını bildirdi. Yıldırım, havalimanını uluslararası havalimanı standardında Iğdırlıların hizmetine sunmanın bahtiyarlığını yaşadıklarını söyledi.

1.20120714091948.jpg

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim