• BIST 9141.98
  • Altın 2324.028
  • Dolar 32.3552
  • Euro 34.973
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 20 °C

Erdoğan, İstanbul'da taksicilere hitap etti

Erdoğan, İstanbul'da taksicilere hitap etti
Başbakan Erdoğan, İstanbul'da taksicilere hitap ediyor. Başbakan Erdoğan İstanbul için hedeflerini sıralarken vergi borçları ile ilgili açıklamada bulundu.

Taksicilere 'One minute' uyarısı

Başbakan Erdoğan, İstanbul'da taksicilere hitap ediyor. Başbakan Erdoğan İstanbul için hedeflerini sıralarken vergi borçları ile ilgili açıklamada bulundu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre ve Sergi Sarayı’nda taksicilerle bir araya geldi. İstanbul’a gelen turist sayısındaki artışa dikkat çeken Başbakan Erdoğan, taksicilere hitaben, “Şakır şakır İngilizce konuşun müşteriye one minute demeyin" şeklinde konuştu.

Dünyanın bütün şehirlerinde taksicilerin şehrin mührü olduklarını söyleyen Başbakan Erdoğan, “İstanbul otellerinin yatak kapasitesi ihtiyaca cevap vermiyor. Doluluk oranı şu anda yüzde 85. Tarihe, kültüre, turizme, spora yaptığımız yatırımlarla İstanbul'a gelen turist sayısını 10 milyona yaklaştırdık. Bu aynı zamanda benim şoför kardeşimin hareketini artıracak. Şoför kardeşlerimizin şakır şakır İngilizce konuşması lazım. Ama müşteriye 'one minute' dersen gelmez. Müşteriye 'welcome' diyeceksin gelecek" dedi.

Konuşmasında Kanal İstanbul Projesi’ne de değinen Erdoğan, Kanal İstanbul’la birlikte İstanbul’a gelen turist sayısında ciddi bir artış olacağını söyledi. Erdoğan’ın konuşması sırasında salondaki bazı taksiciler yanlarında getirdikleri ve üzerine, “İstersen 3. boğazı yap sen bir tanesin” yazılı pankart açtı.
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na da değinen Başbakan Erdoğan, "İstanbul'dan belediye başkanı adayı olur, ama Kağıthane'ye Kağıttepe derler. Bunlar İstanbul'da taksici olsalar, müşteriyi Aksaray semtine değil, Aksaray iline götürürler. İstedikleri kadar mazeret üretsinler, istedikleri kadar karalasınlar, istedikleri kadar kırk dereden kırk su getirsinler, onlar kırk dereden kırk su getirmeden, biz Karadeniz'den suyu getirip, Marmara'ya inşallah akıtacağız" ifadelerin kullandı.

ERDOĞAN 34 RTE 54 PLAKALI 1946 MODEL TARİHİ TAKSİYE BİNDİ

Kürsüdeki konuşmasının ardından Başbakan Erdoğan sahnenin hemen yanına konulan 34 RTE 54 plakalı 1946 model tarihi taksiye bindi. Sahnede taksiyi çalıştıran ve hareket ettiren Erdoğan, daha sonra taksicilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Öte yandan, konuşmasının ardından Başbakan Erdoğan’ın yanına gelen trafikte tartıştığı bir kişi tarafından kafasından vurulan ve gözlerini kaybeden taksici Yasin Ağca, durumunu anlattı. Erdoğan ve Ağca arasındaki konuşma yaklaşık 10 dakika sürdü. Konuşmanın ardından Başbakan Erdoğan, yanında duran Vali Hüseyin Avni Mutlu ve Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın’a konuyla ilgilenmeleri konusunda talimat verdi. Ağca, yaşadığı olayı Başbakan Erdoğan’a anlattığını ve olayın failinin bulunmasını istediğini söyledi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim