• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C

Erdoğan, MMK ATAKAŞ'ın açılışını yaptı

Erdoğan, MMK ATAKAŞ'ın açılışını yaptı
Başbakan Erdoğan'ın dün İskenderun'da açılışını yaptığı MMK-ATAKAŞ Demir-Çelik Tesisi, demir-çelik sektöründe en büyük yatırım olma özelliğini taşıyor.

Erdoğan, MMK ATAKAŞ'ın açılışını yaptı

Başbakan Erdoğan'ın dün İskenderun'da açılışını yaptığı MMK-ATAKAŞ Demir-Çelik Tesisi, demir-çelik sektöründe en büyük yatırım olma özelliğini taşıyor.

Türkiye'nin yeni ve büyük yassı üreticilerinden biri haline gelen tesis Rus MMK ve Türk Atakaş ortaklığı ile hayata geçti. 500 dönümlük bir alanda inşa edilen tesiste 2 bin 500 kişiye istihdam sağlanacak. Ayrıca tesisten yılda yaklaşık 1.5 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirilecek. Üretiminin yüzde 80'ini iç pazara, yüzde 20'sini yurt dışına pazarlamayı hedefleyen MMK - ATAKAŞ; inşaat, otomotiv, imalat sanayi, gemi inşa, beyaz eşya sektörü ve buna bağlı tüm çelik kalitelerini üretmeyi hedefliyor. Yılda 2,5 milyon ton sıvı çelik üretim kapasitesine sahip tesisin bölgede yeni yatırımların ve istihdamın da önünü açması bekleniyor.

Tesisin açılışını yapan Başbakan Erdoğan, 2 milyar dolarlık yatırımla gerçekleştirilen bu tesislerin, Türkiye açısından örnek bir yatırım olduğunu belirtti. Başbakan Erdoğan, bu tesisin aynı zamanda, özel sektör tarafından demir-çelik alanında Türkiye’de yapılmış en büyük yabancı sermaye yatırımı niteliğini de taşıyacağını söyledi.

2 bin 500 kişi çalışacak

2.5 milyon tonluk üretim kapasitesine sahip bu tesiste 2500 kişinin sürekli istihdam edilecek olmasının da sevincini artırdığını ifade eden Başbakan Erdoğan, “Bir milyar dolarlık döviz getirisine sahip üretim yapacak bu tesisten söz ederken, aslında 7 fabrika ve limandan oluşan bir sanayi kompleksi konuşuyoruz. Çelikhanesi, rulo sac haddahanesi, asitleme hattı, soğuk sac haddehanesi, galvanizleme tesisi, boyama bölümü ve diğer kısımlarıyla devasa bir yatırım var karşımızda” dedi.

Dış ticaret açığı düşecek

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan şöyle devam etti:

“10 milyon ton elleçleme kapasitesine sahip liman, bölgedeki diğer yatırımcılara da hizmet verecek. Türkiye’nin demir-çelik alanındaki yassı mamul ihtiyacını tümüyle karşılayacak olan bu tesisin, ülkemize kazandırılmasında ve inşasında emeği geçen herkesi kutluyorum. Bu tesis, Türkiye’nin en önemli sorunlarından olan dış ticaret açığımızın kapanmasında ve istihdam konusunda önemli ve örnek bir yatırımdır. Türkiye’nin demir-çelik üretiminde de iddialı ülkeleri arasında yer almasını istiyoruz. Geçen yıl itibarıyla otomotivde 17 milyar doları aşan bir ihracatımız var, demir-çeliğe bakıyoruz 15 milyar doları aştı.”

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim