• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C

Erdoğan, THY'nin yeni uçaklarını inceledi

Erdoğan, THY'nin yeni uçaklarını inceledi
THY filosuna yeni katılan uçakların teslimi, THY Teknik A.Ş ve Amerikan menşeli motor üreticisi Pratt&Whitney'in ortaklığıyla kurulan Türk Motor Merkezi'nin açılışı dolayısıyla Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı'nda tören düzenlendi.

Erdoğan, THY'nin yeni uçaklarını inceledi

THY filosuna yeni katılan uçakların teslimi, THY Teknik A.Ş ve Amerikan menşeli motor üreticisi Pratt&Whitney'in ortaklığıyla kurulan Türk Motor Merkezi'nin açılışı dolayısıyla Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı'nda tören düzenlendi.

Türk Hava Yollları yeni uçaklarla filosunu genişletti. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, pilot kabininde otururken dışarıdan gelen tezahüratlar üzerine ,"Şunu bi öğrenseydik, bunlara cakayı farklı satardık" diye konuştu.

'YOLCU KOLTUKLARI DAR' DEDİ

Erdoğan, uçağın kokpit bölümüne de geçerek, uçağın özelliklerine ilişkin yetkililerden bilgi aldı. Başbakan Erdoğan, uçağın ekonomik sınıf bölümündeki yolcu koltuğu aralıklarının dar olduğunu dile getirdi. Erdoğan, incelemesinin ardından kaptan ve hosteslerle uçağın önünde hatıra fotoğrafı çektirdi. Bugün teslim aldıkları 5 uçakla Türk Hava Yolları filosundaki uçak sayısının 149'a yükseldiğini bildiren Erdoğan, göreve geldiklerinde bu sayının 59 olduğunu ifade etti. Erdoğan, bugün Türk Hava Yolları (THY) filosuna kazandırılan 4 yolcu ve 1 kargo uçağının, ulaştırma ve taşımacılık sektörüne, ülke ve millete hayırlar getirmesini diledi.

BİR METREKARELİK BAŞÖRTÜSÜ

Erdoğan, konuşmasında güncel tartışmalalar da girdi. Resepsiyon ve türban tartışmasına ilişkin yasağı savunanlara çattı:

"Cumhuriyeti böyle dar kalıplar içerisine sığdırmak suretiyle, bir metrekarelik başörtüsüne takıp sallamak suretiyle Cumhuriyetçilik olmaz. Bilimde sanatta bunu yapacaksın. Aklı bilimi eğer bu yolda kullanıyorsan, gerçek cumhuriyetçi sensin, eğer kullanmıyorsan kusura bakma. Sadece o zaman vitrine oynarsın. Biz vitrine oynayanlardan olmayacağız. Biz bu millete oynayanlardan olacağız. Bu ülkeye oynayanlardan olacağız, derdimiz bu."

İSTANBUL'DA ÜÇÜNCÜ HAVAALANI GÖRÜRSENİZ ŞAŞMAYIN

Erdoğan, bu büyük ve modern sektör içinde, THY'nin de son derece çeşitlendirme mantığıyla bir başka adım daha attığını belirterek, şöyle konuştu:

''Tekelci bir mantık olmasın dedik. Açalım özel sektöre dedik ve şu anda THY ile birlikte 6 firma bu sektörde adeta rekabet ediyor. Bunlar da bir zenginlik kazandırıyor. Bununla da kalmadık dedik ki, havaalanlarımızda da yap-işlet-devret anlayışını getirelim ve bunda da modern bir rekabet anlayışını oluşturalım. Şu anda Sabiha Gökçen'de bunu görüyoruz, aynı şekilde Atatürk Havalimanı'nda, Antalya'da, Bodrum'da bunu görüyoruz, görmeye de devam edeceğiz. İnşallah yakında İstanbul'umuzda üçüncü bir havaalanını da görürseniz buna da şaşmayın. Çünkü şu anda iki tane havalimanı, ihtiyaca cevap vermiyor. Şu anda Sabiha Gökçen'de bile sıkışmaya başladık. Rötarlar bundan kaynaklanıyor. İstiyoruz ki rötarlar olmasın. Vatandaşım 'ben şu saatte kalkıyorum' dediği zaman, uçak o saatte kalkmış olsun.''

''HAVAYOLU HALKIN YOLU OLACAK''

''Havayolu halkın yolu olacak. Nasıl lüks otobüsle seyahat ediyorsa benim vatandaşım, uçaklarla da seyahat edecek. Uçağa binmeyen kalmayacak.

Uçağa binmek bir imtiyaz olmaktan çıkacak'' dediklerini hatırlatan Erdoğan, şöyle devam etti:

''2002 sonunda, iç hat yolcu sayısı 8.7 milyon kişiydi. 2009 sonunda iç hat yolcu sayısı, yüzde 372 artışla 41 milyon kişiye ulaştı. Şimdi buradayız. Dış hat yolcu sayısına bakıyoruz, 8 yıl önce 25 milyondu, şu anda geldiğimiz rakam 44 milyona çıktı ve orada da artış oranı yüzde 77. Toplamda iç ve dış hat yolcu sayısındaki artış yüzde 153 oldu ve 85 milyon rakamına ulaştı. Birçok ilimize havaalanı kazandırdık bu arada. Ülkemizin istiyoruz ki, dört bir yanına uçaklarla ulaşabilelim. Birçoğunun inşaatları tamamlandı. Ülkemde Iğdır, Hakkari, Şırnak havaalanına kavuşacak. Bunlar 5-10 yıl önce söylenmiş olsaydı, 'Olur be' der miydiniz veya der miydik? Ama şimdi var. Şimdi bakıyorsunuz Ağrı'ya, Kars'a uçakla ulaşıyorsunuz ve her geçen gün askeri havaalanlarını da sivil havaalanına dönüştürmek suretiyle orada da değişim, dönüşümü gerçekleştiriyoruz. Modern terminal binalarıyla onları da hallediyoruz.''

4 ÖNEMLİ TAVSİYEYİ OKUDU

Türkçenin önemli ve en eski eserlerinden Kutadgu Bilig'de, Yusuf Has Hacib'in, dönemin hükümdarına ilettiği tavsiyeleri her fırsatta hatırlattığını anlatan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

''4 tane önemli tavsiyesi var. Diyor ki paranın ayarıyla oynama, kimin için bu, hani o karşılıksız para basanlar yok muydu bu ülkede, işte onlar paranın ayarıyla oynadılar. Birin yanına 6 sıfır koydular. İşte paranın ayarıyla oynayanlar, milletin cebindeki parayı çalanlardır. Ama bu millet onlara bedelini ödetti, ödetiyor. İkincisi, halka adaletle hükmet... Batı'ya da doğuya da güneye de kuzeye de Arap'a da beyaza da bütün etnik unsurlara hiçbir ayrım gözetmeden aynı şekilde yaklaş, adaletli ol. Haydutları ortadan kaldır ve mafyaya, çeteye boyun eğme. Ülkeyi milletle beraber sen idare et. Eğer mafyadan çetelerden talimat alarak ülke yönetiyorsan, burada adalet olmaz. Dört, işte bu günümüzle alakalı olan, yolları açık tut.''

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim