• BIST 9079.97
  • Altın 2307.771
  • Dolar 32.3049
  • Euro 35.0354
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C

Erdoğan ve Kılıçdaroğlu birlikte açacak

Erdoğan ve Kılıçdaroğlu birlikte açacak
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, hükümet ile İzmir Belediyesinin yaptığı Aliağa-Menderes raylı sisteminin Erdoğan ve Kılıçdaroğlu ile açılacağını söyledi. Yıldırım İstanbul İzmir otoyolunun temel atma tarihini de verdi.

Erdoğan ve Kılıçdaroğlu birlikte açacak

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, hükümet ile İzmir Belediyesinin yaptığı Aliağa-Menderes raylı sisteminin Erdoğan ve Kılıçdaroğlu ile açılacağını söyledi. Yıldırım İstanbul İzmir otoyolunun temel atma tarihini de verdi.
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, AK Parti Hükümeti ile İzmir Büyükşehir Belediyesinin ortaklaşa yaptığı Aliağa-Menderes raylı sistem hattının açılışının 6 Martta gerçekleştirileceğini ve törene Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da katılacağını bildirdi.

Bir süre önce atanan AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay ile yeni yönetim kurulu üyelerine tebrik ziyaretinde bulunan Yıldırım, seçimlere 3.5 ay kaldığını, genel seçimlerle ilgili kararın mart ayı başında Meclise gönderileceğini, en geç 10 Marta kadar da TBMM'den kararın çıkacağını, böylece 12 Haziran seçimlerinin kesinlik kazanacağını ifade etti.

Bir gazetecinin, Yıldırım'ın İzmir'den milletvekilliği adaylığı için isminin geçtiği yönündeki sorusu üzerine Yıldırım, kimin nereden aday olacağıyla ilgili durumun iradesi dışında olduğunu, nereden aday olurlarsa olsunlar, görevlerinin ülkeye ve vatandaşlara hizmet etmek olduğunu vurguladı.

Yıldırım, ''Şimdi ben İzmir milletvekili değilim diye bugüne kadar İzmir'e hükümetimiz nasıl yaklaştıysa, bundan sonra da aynı şekilde yaklaşacak'' dedi.

İSTANBUL-İZMİR OTOYOLUNUN İZMİR TEMELİ 27 ŞUBATTA ATILACAK

Binali Yıldırım, İstanbul-İzmir otoyolundaki son durumla ilgili soruya ise bu otoyola sadece İstanbul'dan değil, İzmir'den de başlayacaklarını söylediklerini, 27 Şubatta da bununla ilgili Cumhuriyet Meydanı'nda bir tören düzenleneceğini kaydetti.

Bu projenin İzmir için çok büyük bir proje olduğunu dile getiren Yıldırım, bütün İzmirlileri bu etkinliğe davet etti.

Kentle ilgili sürpriz çalışmaları bulunduğuna dikkati çeken Yıldırım, ''İzmir ile ilgili sürpriz çalışmalarımız var, bunu da zamanı gelince açıklayacağız. Biraz daha sabır. Biraz daha merak uyandırmaya devam edelim İzmir'de'' diye konuştu.

BAŞBAKAN ERDOĞAN VE KILIÇDAROĞLU İZBAN'I AÇACAK

Hükümet ile İzmir Büyükşehir Belediyesinin ortaklaşa gerçekleştirdiği Aliağa-Menderes raylı sistem çalışmasına da değinen Yıldırım, şöyle konuştu:

''Buranın açılışını 6 Mart saat 14.00'da Alsancak Garı'nda yapacağız. İZBAN'ın açılışı nedeniyle 6 Martta düzenlenecek törene Sayın Başbakanımız ve anamuhalefet partisi lideri Sayın Kılıçdaroğlu da katılacak.

Böylece İzmir bir kez daha farklılığını ortaya koyacak. Siyasette hoşgörünün, uzlaşmanın da merkezi olduğunu İzmir, Türkiye'ye göstermiş olacak. Bu proje daha önce başlanmış ancak devam ettirilememiş.

Yarım kalan kuzey güney Aliağa-Menderes raylı sistemi bakanlığımız tarafından ele alınarak, büyükşehir belediyesiyle birlikte tamamlandı ve hizmete girdi. Bu proje Türkiye'de bir ilktir. İlk olan merkezi hükümet şehir içi toplu taşıma altyapısını yapmıyor.

Öyle bir işi yok ama İzmir'de bu istisnayı yaptık ve İzmir'de yarım kalan bu sistemi tamamlamak için bakanlık olarak inisiyatif aldık. Belediyeyle birlikte bu işi tamamladık. İzmirlilerin hizmetine sunduk.

Türkiye'nin en uzun raylı sistem altyapısını İzmir'e kazandırdık. Daha şimdiden haftalık 600 bin kişiye ulaştı. Daha kapasitesinin beşte biriyle çalışıyor. Günlük 500-550 bine ulaşacak.

Bunu başlangıçta söylediğimizde 'bu büyük bir hayal' diyenler vardı ama onun hayal olmaktan çıktığını gün geçtikçe herkes anlamaya başladı.

Aliağa'dan Gaziemir'e, Menderes'e kadar aktarmalar da bedava olmak üzere 170 kuruşa insanlar 31 istasyonda seyahat edebiliyorlar. 80 kilometrelik bir mesafeyi rahat ve konfor içinde katetmiş oluyorlar, çok çağdaş güzel bir hizmet. İzmir'e yakıştı böyle bir hizmet. Burada da hükümet olarak çok önemli katkımız var. Bundan da büyük mutluluk duyuyoruz.''

OTOYOLLARA HIZLI GEÇİŞ SİSTEMİ

Bir başka gazetecinin Güzelbahçe otoyol girişindeki otomatik geçiş sistemleriyle ilgili sorusu üzerine Yıldırım, otoyol gişelerindeki en büyük sorunun OGS ve KGS sisteminin bir arada bulunması olduğunu, yaptıkları bir çalışmayla bunu tek sisteme dönüştüreceklerini ifade ederek, şöyle dedi:

''Bu da OGS olacak ama mevcut OGS gibi değil. Kolay temin edilen, KGS gibi temin edilen bir sistem. Bu olunca olumsuzluklar ortadan kalkmış olacak. Gişelerin de ortadan kalkmasına ihtiyaç kalmayacak.

Bunun da ilk uygulamasını İzmir-Çeşme Otoyolu'nda yapacağız. Birkaç ay içerisinde biter. Hızlı geçiş sistemi (HGS) olacak ama OGS diye de söyleyebiliriz.''

Ziyaretin ardından AK Parti İzmir İl Başkanı Akay, Yıldırım'a, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın hayatını anlatan bir kitap hediye etti.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim