• BIST 9105.26
  • Altın 2323.989
  • Dolar 32.3607
  • Euro 34.9689
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 20 °C

"Erdoğan Yazıcı" teknesi denize indirildi

"Erdoğan Yazıcı" teknesi denize indirildi
Özata Tersanecilik San. ve Tic. Ltd. Şti. tarafından 12 ayda yapımı gerçekleştirilen Erdoğan Yazıcı yolcu teknesi, bin kişilik yolcu kapasitesi ile ‘bugüne kadar denize indirilen en büyük tekne’ ünvanına sahip.

Özata Tersanecilik San. ve Tic. Ltd. Şti. tarafından 12 ayda yapımı gerçekleştirilen Erdoğan Yazıcı yolcu teknesi, bin kişilik yolcu kapasitesi ile ‘bugüne kadar denize indirilen en büyük tekne’ ünvanına sahip.

Özata Tersanecilik San. ve Tic. Ltd. Şti. tarafından inşa edilen ve bin kişilik yolcu kapasitesi ile bugüne kadar denize indirilen ‘en büyük yolcu teknesi’ olan ünvanına sahip “Erdoğan Yazıcı” 4 Ağustos 2012’de Eskihisar Yalova’daki Özata tersanesinde düzenlenen bir törenle denize indirildi.

Törene, Dentur Avrasya, Mavi Marmara ve Turyol yöneticileri ve üyeleri, Özata Tersanesi’nin sahibi Özdemir Ataseven, oğulları Hulusi Ataseven ve Gökhan Ataseven, ile denizcilik sektörünün önde gelen temsilcileri katıldı. Törende geminin inşasında emeği bulunan işçi ve mühendisler de hazır bulundu. Erdoğan Yazıcı yolcu teknesi inmeden önce Kur’anı Kerim okundu ve dua edildi. Ardından tekne denize indirildi.

Dentur Avrasya Grup’a bağlı olarak faaliyet gösterecek olan “Erdoğan Yazıcı” yolcu teknesi, 20 gün sonra çalışmaya başlayacak. Tekne, ağırlıklı olarak İstanbul Boğazı içinde turizm hizmetleri kapsamında rehber/tercüman servisli Boğaz gezileri, günlük tarifeli geziler, düğün, davet vb. özel organizasyonlar ile Marmara ve çevresi özel geziler için kiralanabilecek.
Dentur Avrasya Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Şişman, bu sezonun tamamlanma aşamasında olduğu için teknenin önümüzdeki dönem daha randımanlı çalışacağını söyledi. Şişman, yolcu teknesinin şirketler veya şahıslar tarafından özel olarak kiralanabileceğini kaydetti.

MALİYETİ 3 MİLYON ABD DOLARI

Erdoğan Yazıcı teknesi, geçtiğimiz mayıs ayında İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 15 adet yolcu gemisi ihalesini kazanarak dünya tersanelerine meydan okuyan Özata Tersanecilik San ve Tic. Ltd. Şti tarafından 12 ayda inşa edildi. Toplam 700 ton ağırlığındaki tekne, 49 metre uzunluğu ve bin kişilik yolcu kapasitesine sahip. Teknenin yapım maliyeti ise yaklaşık 3 milyon ABD Doları düzeyinde bulunuyor.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim