• BIST 9079.97
  • Altın 2323.809
  • Dolar 32.3608
  • Euro 34.9399
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Erdoğan, Yüzyılın Devlet Adamı seçildi

Erdoğan, Yüzyılın Devlet Adamı seçildi
Ortadoğu ve Balkan Araştırmaları Enstitüsü (IFIMES), Yüzyılın Devlet Adamı olarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı seçti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yürüttüğü aktif siyaset ve uluslararası popülerliği sebebiyle kazandığı ödüllere bir yenisini daha ekledi. 

Slovenya'nın Ankara Büyükelçisi Milan Jazbec, ülkesinde faaliyet gösteren Ortadoğu ve Balkan Araştırmaları Enstitüsü'nün (IFIMES) Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı yüzyılın devlet adamı seçtiğini söyledi. 

YÜZYILIN DEVLET ADAMI BAŞBAKAN ERDOĞAN

Büyükelçi Milan Jazbec, bir dizi incelemelerde bulunmak üzere geldiği Hatay'ın İskenderun İlçesi'nde Belediye Başkanı CHP'li Yusuf Civelek'i ziyaret etti.

Belediye Başkanı Civelek'ten çalışmalarla ilgili bilgi alan Büyükelçi Jazbec, Türkiye ile Slovenya arasında iş imkanlarının, yatırım olanaklarının ve ticaret hacminin gelişmesi için çalışma yaptıklarını, iki ülke arasında imzalanan stratejik ortaklık anlaşması kapsamında illerde ziyaretlerde bulunduğunu söyledi. 

Slovenya'nın, liman kentlerinden dolayı Avrupa'da stratejik öneme sahip bir ülke olduğunu belirten Jazbec, iki ülke arasındaki dostluğun ve ticari ilişkilerin her geçen gün arttığını vurguladı. Ticaret hacminin artması için de çalışma yaptıklarını kaydeden Jazbec, "Ülkemizde faaliyet gösteren IFIMES, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı yüzyılın devlet adamı seçti. Sayın Başbakan'a ödülünü Slovenya'da düzenlenecek bir tören ile vermeyi planlıyoruz" dedi. Belediye Başkanı Civelek ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti anlattı. 

Büyükelçi Milan Jazbec, daha sonra Hatay Valisi Celalettin Lekesiz'i makamında ziyaret etti. Milan Jazbec, Fatih Tosyalı'nın ülkesinin Türkiye'deki 5'inci fahri konsolos olarak atandığını, Slovenya'nın Cofer şehri ile Antakya'nın kardeş şehir olması yönünde gerekli anlaşmaların yapıldığını kaydetti. 

İSTANBUL HABER AJANSI

www.istanbulhaber.com

www.AksiyonHaber.Com

www.UlasimOnline.Com

www.DenizHaber.Com.tr

www.THYHaber.Com

www.turkishmaritime.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim