• BIST 9556.77
  • Altın 2467.9
  • Dolar 32.4449
  • Euro 34.4738
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 14 °C

Erdoğan'dan korsancıya karşı sert önlem

Erdoğan'dan korsancıya karşı sert önlem
Türkiye Taksiciler Vakfı ve İstanbul Taksiciler Odası'nın toplantısında konuşan Başbakan Erdoğan taksicilerin en fazla şikayet ettiği korsanla ilgili 'araçlarına el koyma' gibi radikal tedbirleri açıkladı.

Erdoğan'dan korsancıya karşı sert önlem

Türkiye Taksiciler Vakfı ve İstanbul Taksiciler Odası'nın toplantısında konuşan Başbakan Erdoğan taksicilerin en fazla şikayet ettiği korsanla ilgili 'araçlarına el koyma' gibi radikal tedbirleri açıkladı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, korsan taşımacılığın önlenmesi konusunda, ''Bu bir hakkın gasbıdır. Böyle bir hakkın gasbına müsaade etmek mümkün değildir. Bu işte caydırıcılığı bizim çok daha farklı bir noktaya doğru taşımamız lazım. Birinci, ikinci, üçüncü kademe olmak üzere burada elindeki arabasına varıncaya kadar alma yoluna gitmemiz gerekir'' dedi.

Türkiye Taksiciler Vakfı ve İstanbul Taksiciler Odasının, Büyükşehir Belediyesi Topkapı 1453 Sosyal Tesislerinde düzenlediği toplantıda konuşan Başbakan Erdoğan, korsan taşımacılık konusunu kabullenmelerinin mümkün olmadığını söyledi.

Bu konuda önceki ve şimdiki vali ve emniyet müdürüne, ''Sadece yasal karşılığı nedir diye bakmayın, caydırıcı elinizde ne imkan varsa hepsini kullanın'' talimatını verdiğini kaydeden Erdoğan, yasal olarak alınması gereken ne tedbir varsa bunları almaya hazır olduklarını vurguladı.

Erdoğan, vergi kaçakçılığından buna benzer olaylara kadar hangi alanda olursa olsun, kayıt dışılığın hiçbirini kabul etmelerinin mümkün olmadığını ifade ederek, şunları söyledi:

''Korsan olayı, burada olduğu gibi bakıyorsunuz kasette, CD'de, kitapta da var. Her alanda böyle. Ondan sonra diyorlar ki, 'Bizim vatandaş, bizim millet çok zekidir'. Bu işleri yapıyor ya.. Bu bir hakkın gasbıdır. Böyle bir hakkın gasbına müsaade etmek mümkün değildir. Benim aldığım raporlar, bilgiler, bir gerileme var ama anlaşılıyor ki, bu işte caydırıcılığı, bizim çok daha farklı bir noktaya doğru taşımamız lazım. Bu nedir; birinci, ikinci, üçüncü kademe olmak üzere burada elindeki arabasına varıncaya kadar alma yoluna gitmemiz gerekir.''

Başbakan Erdoğan'ın bu sözleri üzerine salondaki taksiciler, ''Türkiye seninle gurur duyuyor'' şeklinde tezahürat yaptı.

Son dönemlerde zaman zaman güvenlik konusunda yaşanan olayların da kendilerini derinden üzdüğünü ifade eden Erdoğan, ''Bu konuda da tabii emniyet teşkilatımız elinden gelen her şeyi yapmasına rağmen yüzde 100 başarılı olabiliyor muyuz? Gerçeği söylemek lazım, olamıyoruz. Güvenlik teşkilatımız bu konuda çok hassas ve elinden gelen tüm tedbirleri almak suretiyle bu noktada güvenliği tesise gayret ediyor'' şeklinde konuştu.

Erdoğan, bu konuda daha başka ne yapılması gerekiyorsa, elektrik-elektronik sistem neyi getiriyorsa onların üzerinde de ayrıca durmanın gayreti içinde olduklarını bildirdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Önümüzdeki 50 yılı hedefleyen biçimde bir ulaşım sistemini İstanbul'a kazandırmış olacağız'' dedi.

Türkiye Taksiciler Vakfı ve İstanbul Taksiciler Odasının, Büyükşehir Belediyesi Topkapı 1453 Sosyal Tesislerinde düzenlediği toplantıya katılan Erdoğan, buradaki konuşmasına, ''İstanbul'un cefakar, vefakar taksi esnafı, hepinizi sevgiyle selamlıyorum'' diyerek başladı.
Taksi esnafıyla Ankara'da, İstanbul'da taksi duraklarını ziyaret ederek sık sık bir araya geldiğini ve onlarla dertleştiğini, aynı şekilde üyesi oldukları esnaf örgütleri ve onların temsilcileriyle de bir araya gelerek sorunları, sıkıntıları ele aldıklarını kaydeden Erdoğan, ''En son Torba Yasa çalışmalarında yine Çalışma Bakanıma verdiğim talimatla yetkili arkadaşlarla bir araya gelmek suretiyle bazı adımlar atıldı' şeklinde konuştu.

Erdoğan, başbakan olarak, genel başkan olarak taksi esnafının sorunlarıyla ilgileniyor olmanın dışında İstanbul'da büyükşehir belediye başkanlığı yapmış biri, hepsinden öte bir vatandaş olarak taksi esnafının sıkıntılarını, sorunlarını, zor çalışma şartlarını çok iyi bildiğini vurguladı.

Taksi şoförlüğü yapmanın dünyanın her tarafında zor ve meşakkatli olduğunu dile getiren Erdoğan, İstanbul'da taksicilik yapmanın daha da zor olduğunu bildiğini kaydetti.

Başbakan Erdoğan, İstanbul'un son 100 yıl içinde, aldığı büyük göçe oranla sağlıklı bir yapılaşma, planlı bir şehirleşmeyi kendilerinin belediye başkanlığı dönemine kadar yaşamadığını, özellikle 50'li, 60'lı yıllarda nüfus hızla artarken uygun projeksiyonlar yapılmadığı için çarpık bir kentleşme ve yetersiz alt yapının ortaya çıktığını belirtti.

Büyükşehir belediye başkanı seçildiği 1994'te, İstanbul'un en büyük sorununun ulaşım olduğunu gördüğünü, bu soruna özel ağırlık verdiklerini anlatan Erdoğan, yılların birikmiş sorununu, yılların adeta bir keşmekeşe, bir kaosa dönüştürdüğü ulaşım problemini bir anda çözmenin mümkün olmadığına işaret etti.

Erdoğan, ancak kısa süre içinde yaptıkları yatırımlar, aldıkları tedbirler ve düzenlemelerle İstanbul'un trafiğine en azından nefes aldırdıklarını dile getirerek, bu yatırımların İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş döneminde de aynı kararlılıkla devam ettiğini kaydetti.

-SON İKİ DÖNEMDE 6 MİLYAR LİRALIK YATIRIM-

Bugün de İstanbul Büyükşehir Belediyesinin ulaşımı öncelikli alan olarak gördüğünü ve büyük yatırımlar gerçekleştirdiğini vurgulayan Başbakan Erdoğan, sadece son iki dönemde, İstanbul'da karayolu ulaşımında 6 milyar liralık yatırım gerçekleştirdiklerini, İstanbul genelinde 250'ye yakın kavşak ve yol inşa ettiklerini, 410 kilometre yeni yolu İstanbul'a kazandırdıklarını söyledi.

Erdoğan, bin 600 metre gidiş, bin 600 metre geliş olmak üzere iki tüpten oluşan Kağıthane–Piyalepaşa tünelini hizmete aldıklarını, bu tünelin İstanbul'un ve özellikle o bölgedeki semtlerin trafiğini ciddi şekilde rahatlattığını ifade ederek, ''Ben içinizde şu anda Kağıthaneli, Şişhaneli birçok arkadaşımı biliyorum'' dedi.

Günde ortalama 40 bin aracın bu tünellerden geçtiğini belirten Erdoğan, bunun devamı niteliğinde olan Dolmabahçe–Bomonti tünelinin de 2 bin 360'ar metre gidiş ve geliş tüpleri olmak üzere toplamda 4 bin 750 metre uzunluğunda olduğunu, bu tünelden de şu anda günlük ortalama 15 bin aracın geçiş yaptığını aktardı.

Erdoğan, ''Öncelikle bu adımların atılmasında, tünellerin gerçekleştirilmesinde emeği olan değerli belediye başkanım ve ekibine şahsım, İstanbullular ve ülkem adına çok teşekkür ediyorum'' dedi.

Kağıthane'den Dolmabahçe'ye yoğun saatlerde ulaşımın önceden yaklaşık 40 dakika sürdüğünü anımsatan Erdoğan, ''Bu tünelin de açılmasıyla dikkat ediniz Kağıthane'den Dolmabahçe'ye ulaşım sadece ve sadece beş dakikacık sürüyor'' diye konuştu.

Şu anda Sarıyer–Çayırbaşı tünel inşaatının da hızlı şekilde devam ettiğini, 159 milyon TL maliyetle bu tünellerin tamamlanacağını ve İstanbul'a 4 bin metre uzunluğunda yeni bir tüneli daha kazandırmış olacaklarını vurgulayan Erdoğan, tünelin inşaatının yüzde 70'inin bittiğine işaret etti.

-''KAĞITHANE'YE KAĞITTEPE DEMİYORUM''-

Fulya-Levazım, Dolmabahçe–Fulya, Levazım–Akatlar, Levazım–Zincirlidere ve Eyüp–Gaziosmanpaşa tünellerinin aynı şekilde belirlenen takvim ve plan çerçevesinde yol aldığını ifade eden Başbakan Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:

''Çeşitli semtlerdeki toplam 55 bin 672 metrelik yedi tünel de şu anda proje aşamasında. Bütün projeler tamamlandığında İstanbul'da tünel uzunluğumuz 84 bin metreye, yani 84 kilometreye ulaşmış olacak. Ben sizlere hayal vaat etmiyorum. Tabii Kağıthane'ye de Kağıttepe demiyorum. Ama ben Ziya Paşa'nın sözüyle konuşuyorum. Ziya Paşa diyor ki; 'Eşek ölür kalır semeri, insan ölür kalır eseri'. Şimdi sizlere, kardeşlerime ne anlatıyım ki sizler siyaseti konuşmuyorsunuz, sizler siyaseti yaşıyorsunuz. Çünkü bu ülkede siyaseti en ideal şekilde yapan meslek, şoför mesleğidir. Sizler çünkü bunu yaşıyorsunuz, yaşadığınız için de Türkiye'nin değişiminde, dönüşümünde sizin çok önemli rolünüz var.

1994'te İstanbul'da çöp var mıydı? Vardı. Hava kirliliği var mıydı? Vardı. Gazeteler gaz maskesi dağıtıyor muydu? Dağıtıyordu. Su hiç yoktu, banyolarda küvetlerimizi suyla dolduruyorduk. Yeni bir sektör oluşmuştu hatırlayın, içme suyu için bidonlarla su satılan dönem ve tankerler gelir onlara doldurulur. Bunlarla bizler banyolarda duş alma imkanımızı bile kaybetmiştik.''

Göreve geldikten sonra İstanbul'u hava kirliliğinden ve susuzluktan kurtardıklarını dile getiren Erdoğan, ''Ne dediler? 'Erdoğan'ın yukarıdaki ile arası çok iyi' dediler'' şeklinde konuştu.

-''İSTANBUL DÜNYANIN MERKEZİ, BUNU BAŞARMAMIZ LAZIM''-

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş döneminde de İstanbul'un bütün yolları ve altyapısıyla ciddi bir değişimi, dönüşümü yaşadığını, merkezi yönetim olarak devasa yatırımlarla İstanbul'u teşvik ettiklerini kaydeden Erdoğan, ''Çünkü biz diyoruz ki İstanbul dünyanın merkezi. Bunu başarmamız lazım'' diye konuştu.

Metrobüs yapıldığı zaman feryat edenler, ''Bu hiçbir işe yaramaz'' diyenler olduğunu anlatan Erdoğan, ''Ama 'hiç işe yaramaz' dedikleri metrobüste yer bulmak mümkün değil'' dedi.

Bu kadar kavşak yapılmasının sebebinin otomobillerin, taksilerin çok daha rahat gidip gelebilmesi ve trafik sıkıntısını aşmak olduğunu ifade eden Erdoğan, ancak çok büyük göç alan İstanbul'un nüfus olarak 15 milyona ulaştığına dikkati çekti.

Belediye başkanı olduğu dönemde ''İstanbul'a girişi ikamet ilmuhaberine bağlayalım'' dediğini anımsatan Erdoğan, o dönemde kendisiyle dalga geçildiğini, ''İstanbul'a girişi vizeye bağlıyor'' denildiğini anımsattı.

Bunun dünyanın büyük ve modern şehirlerinde başvurulan yöntemlerden biri olduğuna işaret eden Erdoğan, şunları kaydetti:

''Bu asla İstanbul'a girişi yasaklamak değildir. Ama girene sormak lazım, 'İstanbul'a niye geliyorsun, burada yerin yurdun var mı, burada işin var mı, niye geliyorsun İstanbul'a?' Geliyor, ondan sonra bakıyorsun bir yer buluyor, orada bir çatı kuruyor, girip yerleşiyor. Bunlar İstanbul'da yaşamayı tabii zorlaştıran koşullar oluyor. Onun için biz belediye başkanlığımızda KİPTAŞ ile başladık. O zaman 17 bin 500 konutu belediye başkanlığım döneminde yaptırdım. Şimdi ise 500 bin konut vaat ettik. Hamdolsun 480 bin konutun inşası devam ediyor. 340 bin konutu sahiplerine teslim ettik.''
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ulaşım yatırımlarını hız kesmeden sürdüreceklerini, İstanbul'da, uluslararası bir metropole yaraşan ulaşım altyapısını tamamlayacaklarını belirterek, ''Sadece bugünleri değil, önümüzdeki 50 yılı -ki bunun ilk etabı 2023'tür- çünkü Cumhuriyet'in 100. yıl dönümüne farklı girmeliyiz, önümüzdeki 50 yılı hedefleyen biçimde bir ulaşım sistemini İstanbul'a kazandırmış olacağız'' diye konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, taksi esnafına, ''İstanbul'un daha fazla turist çekebilmesi, daha fazla organizasyona ev sahipliği yapabilmesi de sizlerin elinde. Lütfen, İstanbul'a gelen misafirlere, ilk karşılaştıkları, en çok muhatap oldukları İstanbullular olarak bizim misafirperverliğimizi, misafir kültürümüzü gösterin. Birçok turist ilk intibayı da son intibayı da taksicilerden edinir'' diye seslendi.

Türkiye Taksiciler Vakfı ve İstanbul Taksiciler Odasının, Büyükşehir Belediyesi Topkapı 1453 Sosyal Tesislerinde düzenlediği toplantıda konuşan Erdoğan, taksi esnafının tek sorununun ulaşım altyapısı olmadığını, güvenlik, vergiler, akaryakıt fiyatları, kayıt dışılık başta olmak üzere bir dizi sorunu olduğunu bildiğini vurguladı.

Erdoğan, bu sorunları çözmek için bakanlıklar düzeyinde, Büyükşehir Belediyesi düzeyinde, doğrudan taksi esnafı ve odalar nezdinde çalışmaların istikrarlı bir şekilde devam ettiğini kaydederek, ''İstikrarlı şekilde büyüyen bir ekonomi, kalkınan bir Türkiye sürecinde de kronik sorunlar tek tek inşallah çözülmüş olacaktır'' diye konuştu.

Bu buluşma dolayısıyla kendisinin de vatandaşlar ve İstanbullular adına taksi esnafına bazı ricalarını iletmek istediğini söyleyen Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:

''İstanbul trafiğinin rahatlatılması hususunda sizlerden daha fazla duyarlılık bekliyoruz. Trafik kurallarına uyulması, sizlerin, müşterilerinizin, diğer vatandaşlarımızın güvenliğini temin edeceği kadar, trafiği de rahatlatacaktır. İstanbul son dönemde çok başarılı uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yaptı. Aynı şekilde İstanbul 2010'da Avrupa Kültür Başkenti olarak tüm zamanlarda da dünyanın bir hoşgörü başkenti olarak her yıl artan sayılarda turist çekiyor. Bu başarıda hiç kuşkusuz sizlerin çok büyük emeği var. İstanbul'un daha fazla turist çekebilmesi, daha fazla organizasyona ev sahipliği yapabilmesi de sizlerin elinde. Lütfen, İstanbul'a gelen misafirlere, ilk karşılaştıkları, en çok muhatap oldukları İstanbullular olarak bizim misafirperverliğimizi, misafir kültürümüzü gösterin. Birçok turist ilk intibayı da son intibayı da taksicilerden edinir. Dünyada birçok şehir, taksileriyle taksicileriyle tanınır, bilinir ve anılır. İstanbul'un ve Türkiye'nin tanıtımında büyük sorumluluğunuz olduğunu, eminim ki sizler en az benim kadar biliyorsunuz.''

-''GEREKLİ GEREKSİZ ÇALINAN KORNALAR GÜRÜLTÜ KİRLİLİĞİNE NEDEN OLUYOR''-

Başbakan Erdoğan, gürültü kirliliğine ilişkin de bir küçük ricası olduğunu belirterek, ''Aslında sizlere küçük gibi gelen bu meselenin birçok vatandaşımız nezdinde bir sorun olduğunu hatırlatmak isterim. Gerekli gereksiz çalınan kornalar nedeniyle İstanbul'da ciddi bir gürültü kirliliği oluyor. Bu hususta da duyarlı davrandığınızı, daha duyarlı olacağınızı biliyorum. Ben bir kez daha, emeklerinizden, vefakar, cefakar gayretlerinizden, canhıraş ekmek mücadelenizden dolayı sizleri kutluyorum. Hepinize kazadan, arızadan, tehlikeden uzak, bol kazançlı, hayırlı kazançlı, bereketli işler diliyorum. Allah yolunuzu açık etsin'' dedi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim