• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C

Erdoğan'dan uçakla ilgili ilk açıklama

Erdoğan'dan uçakla ilgili ilk açıklama
Başbakan Tayyip Erdoğan, Ankara Esenboğa Havalimanı’na indirilen Suriye Havayolları’na ait uçakla ilgili dün ilk açıklamasını yaptı.

Erdoğan, "İhbar noktasında takdir edersiniz ki bu tür kuruluşlar, bunlar açıklanmaz. Bunu da artık sizin anlayışınıza bırakıyorum" dedi.

 
Uçağın uluslararası sivil havacılık kurallarını ihlal ettiğini belirten Başbakan Erdoğan, ““Gerek gönderilen yer gerekse gönderen yer, bunların hepsi belli. Rusya’da bizim MKE muadili kurumdan gönderilen ürünler. Alıcı Suriye Milli Savunma Bakanlığı” dedi. Erdoğan, şunları söyledi: “Ne gönderildiği, bunların hepsi ilgili birim tarafından da bilinmektedir. Yani Rusya’nın silah ve mühimmat askeri ihracatını yapan ajansı yani bizim MKE gibi Rusya’daki bir bürodan ofisten veya kurumdan nasıl derseniz deyin onun gönderdiği ihraç ettiği ürünler bunlar. Ve alıcı firma da bu da oradaki şeylerde var, Suriye Milli Savunma Bakanlığı. Artık bunun neler olabileceğini sizler de tahmin edin, anlayın. Ve şu anda da bu tür malzemelere el konulmuştur. Bunlar da şu anda bizim ilgili birimlerimizdedir ve üzerlerinde çalışma devam etmektedir.
 
Toplu çakı bile olmaz
 
Ben burada özellikle bir konuyu sizlerle paylaşmak istiyorum. Burası çünkü önem arzediyor. O da şudur. Yolcu uçaklarıyla her halükarda asla bu tür savunma sanayine ait veyahut da silah mühimmat araç gereç hiçbir malzeme taşınamaz. Bu uluslararası anlaşmaların gereğidir. Tabii hava sahamızdan böyle bir şeyin geçmesine yönelik de bu tür bir iznin ve yolcu uçağıyla böyle bir şeyin yapılması zaten uluslararası uçuşlara da aykırıdır. Hatta hatta ben biraz daha işi ileriye götüreceğim, yani toplu miktarda çakı bile götüremezsiniz. Bu bile yasaktır. Ama bu bile maalesef bu yasak çiğnenmiştir.
 
İhbar açıklanmaz
 
İhbar noktasında takdir edersiniz ki bu tür kuruluşlar, bunlar açıklanmaz. Bunu da artık sizin anlayışınıza bırakıyorum.
 
Putin’in ziyareti
 
Sayın Vladimir Putin’in Türkiye ziyareti bizim 4 gün önce yaptığımız telefon görüşmesinde zaten mutabık kaldığımız bir konudur ve tarihini birlikte diplomatik çevrelerimiz 3 Aralık olarak o görüşmemizden sonra belirlemişlerdir. Olayın bununla alakası yok, bunlar farklı şeyler. 
 
www.UlasimOnline.Com
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim