• BIST 9079.97
  • Altın 2307.771
  • Dolar 32.3049
  • Euro 35.0354
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C

Erdoğan'ın A330'una dev hangar yapılıyor

Erdoğan'ın A330'una dev hangar yapılıyor
Erdoğan’a alınan Airbus A330 uçak için “devasa hangar” yapılıyor.

Esenboğa'ya dev hangar yapılıyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ÖTV’deki rekor zammı savunmak için yurttaşa “Kalkıp da Porsche kullanacağına Fiat’a bin. Biraz daha düşür harcamayı” çağrısında bulunurken, Erdoğan’a alınan Airbus A330 uçak için şimdi de “devasa hangar” yapılıyor.

Önümüzdeki yıl gelecek yeni uçağın yanı sıra ANA, ATA, GAP ve DAP uçaklarına da ev sahipliği yapacak olan hangar, neredeyse bir futbol sahası büyüklüğünde.

Avrupa’da yaşanan krizin Türkiye’yi etkilememesi için faturayı rekor düzeydeki ÖTV, doğalgaz ve elektrik zamlarıyla yurttaşa çıkaran hükümet, “kendi rahatından ödün vermiyor”. Başbakan Erdoğan’ın partisinin Kızılcahamam kampındaki “Porsche kullanacağına Fiat’a bin” sözlerinin hemen ertesi günü kampa katılan milletvekillerinin kullandığı lüks arabalar dikkat çekerken, Ankara’da gözlerden uzakta bir de devasa “uçak hangarı” inşa ediliyor. Esenboğa Havaalanı arazisi içerisinde yapımı süren “Devlet Hava Araçları Hangarı” devletin makam uçaklarına ev sahipliği yapacak. Önümüzdeki yıl tamamlanması beklenen hangarda, devletin VIP uçak havuzundaki ATA, ANA, GAP ve DAP uçaklar park edilecek. Bu uçaklar Cumhurbaşkanı, Meclis Başkanı, Başbakan, Dışişleri Bakanı ile Başbakan’ın izniyle bir bakan veya özel temsilci tarafından kullanılabiliyor.

A330 başka yere sığmadı!

Başbakan Erdoğan’ın yurtdışı gezilerinde daha büyük bir uçağa gereksinim duyması nedeniyle bir süre önce alımına karar verilen A330’un park edileceği bir hangarın bulunmaması, yeni hangarın yapımını zorunlu hale getirdi. Halen kullanılan uçaklardan daha uzun menzilli ve büyük gövdeli olan Airbus A330’un alımı için Başbakanlık ve Türk Hava Yolları (THY) arasında bir süre önce anlaşma sağlanmıştı. VIP donanımlar hariç 200 milyon dolar olan Airbus A330, vergilerden muaf tutulduğu için örneklerine göre “daha ucuza” gelecek. İki yıl önce yapılan düzenlemeyle genel ve özel bütçeli bütün idarelere yapılan motorlu taşıt teslimi ve kiralanması, her türlü vergiden istisna tutulmuştu. Uçağın önümüzdeki yıl teslim edilmesi bekleniyor.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim