• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C

Erdoğan'ın babasının adı İHL'de yaşayacak

Erdoğan'ın babasının adı İHL'de yaşayacak
Türkiye'nin en modern İmam Hatip Lisesi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın baba ocağı Rize'nin Güneysu ilçesinde yapılıyor. Liseye de babası Ahmet Erdoğan'ın ismini vermesi bekleniyor.

İlçede annesi Tenzile Erdoğan adına bir hastane ve dedesi Şehit Kemal Mutlu adına bir lise bulunan Erdoğan'ın yapılacak olan liseye de babası Ahmet Erdoğan'ın ismini vermesi bekleniyor. Rize'nin Güneysu İlçesi Köprübaşı mevkiinde yapılması planlanan Anadolu İmam Hatip Lisesi için çalışmalar başladı. Okulun yapılması planlanan arazi üzerinde bulunan Çaykur'a ait günlük 120 ton yaş çay işleme kapasiteli Güneysu Çay Fabrikası'nın yıkımına geçildi. 1959 yılında yapılan fabrikanın arazisi ile birlikte Çaykur'dan 12 milyon liraya satın alındığı öğrenildi.

Tamamlandığında 20 bin metrekare kapalı alana sahip olması planlanan okul, yaklaşık 15 milyon liraya mal olacak. Tamamlandığında babası Ahmet Erdoğan'ın ismini taşıyacak olan okulla Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yakından ilgilendiği biliniyor. Güneysu sakinleri, okulu Başbakan'ın yaptırdığını duyduklarını belirtiyorlar.

Güneysu Belediye Başkanı Ahmet Minder konuyla ilgili yaptığı açıklamada, okulun tamamlandığında Rize standartlarında en modern okul olacağını belirterek, "Hafriyat temizleme çalışmaları sürüyor. Temeli atıldıktan sonra 1 yıl içerisinde tamamlanacağını tahmin ediyoruz. 20 bin metrekare kapalı alana sahip olacak. İçerisinde 700 kişilik bir konferans salonu, açık ve kapalı spor salonları, fitness salonu, kapalı yüzme havuzu ve 400 kişilik öğrenci yurdu bulunacak. Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak hizmet verecek bina 800 kişilik öğrenci kapasitesine sahip olacak" dedi.

Başkan Minder okulun yapım maliyetinin kim tarafından karşılanacağı konusunda ve okula verilecek isim konusunda bilgi sahibi olmadığını ifade etti. Minder, okulun ismi ile ilgili son kararın Başbakan Erdoğan tarafından verileceğini de sözlerine ekledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın baba ocağı Güneysu İlçesi'nde annesi Tenzile Erdoğan ve dedesi Şehit Kemal Mutlu'nun adını taşıyan Anadolu Öğretmen Lisesi bulunuyor.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim