• BIST 9019.24
  • Altın 2279.382
  • Dolar 32.3171
  • Euro 35.0505
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 13 °C

Ereğli tersaneler bölgesine liman yapılacak

Ereğli tersaneler bölgesine liman yapılacak
Zonguldak'ın Ereğli ilçesi Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Genç, Ereğli'de sanayicilerin kullanabileceği bir limanın olmadığını tersaneler bölgesinde bir liman için bürokratik girişimlere başladıklarını söyledi.

Zonguldak'ın Ereğli ilçesi Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Genç, Ereğli'de sanayicilerin kullanabileceği bir limanın olmadığını tersaneler bölgesinde bir liman için bürokratik girişimlere başladıklarını söyledi.

Kdz. Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Genç, Limanı olmayan bir yerin asla sanayi kenti olamayacağını söyledi. Bölgenin acil olarak bir limana ihtiyacı olduğunu belirten Gennç, "Alaplı limanı askıya alındı hatta bellkide hiç olmayacak.

İki yıl boyunca Alaplı Liman Projesi zarar görmesin diye sustuk, tek kelime konuşmadık. Alternatif liman bölgemiz olduğu halde bunu hiç gündeme getirmedik. Ereğli tersaneler bölgemizde limanımız var. Bu yeni liman için bürokratik çalışmalara başladık" dedi.

Türkiye'de yassı mamul denildiğinde eskiden Ereğli'nin adı gelirken şimdi ülkede birçok yerde yassı mamul üretildiğini, ERDEMİR'den yeteri kadar istifade edememesinin de Ereğli'nin çöküşünü hazırladığını belirten Genç, "Ereğli ERDEMİR'den gerektiği kadar istifade edemedi. Edemedi ki Ereğli sanayisi ve ekonomisi çöküş içinde.

İlçede geçmişte 350 civarında saç tüccarı varken şimdi bu rakam 50 saç tüccarına kadar inmiştir. Bu bölgenin iki girdisi vardı. Bunlar TTK ve ERDEMİR'di. Ereğli'nin ticari potansiyelin bozulmasının başlıca sebeplerinin başında da bu iki kurumdan gelen girdilerin kesilmesi olarak gösterilebilir. Bu tabloyu Ereğli'de bizler oluşturduk. Geçmişe dönmenin kesmeye fayda sağlamayacağı da bir gerçektir. Geleceğe bakmamız lazım, geleceğe bakmak içinde, herkes kendi ticaretini doğru, düzgün, dürüst, kazanabilir ticaret, bir başkanının sırtından olmayan ticarete yönelmemiz gerekmektedir. Türkiye'de kolay para kazanma dönemi sonlanmış, zor para kazanma dönemi başlamıştır. Bizim dışımızdaki yerlerde zor para nasıl kazanılıyorsa bizlerde bu şekilde kazanmalıyız" dedi.

Ereğli'nin sanayi kenti olamadığını, sanayi kenti olması için öncelikle kendi limanı olması gerektiğini belirten Genç, "Sanayi kenti maalesef olamadık. Sanayi kentinde OSB'ler bitmiş hatta ikinci, üçüncü OSB'ler hizmete açılmıştır. Sanayi kentinin limanı olmalıdır. Ereğli'de şu zamanda sanayicinin kullanabileceği bir liman var mı? TTK'nın bir limanı vardı onu da askeriyeye verdiler. Tek limanımızı bu şekilde kaybetmiş olduk. Alaplı limanı askıya alındı hatta beklide hiç olmayacak.

İki yıl boyunca Alaplı Liman Projesi zarar görmesin diye sustuk, tek kelime konuşmadık. Alternatif liman bölgemiz olduğu halde bunu hiç gündeme getirmedik. Ereğli tersaneler bölgemizde limanımız var. Bu yeni liman için bürokratik çalışmalara başladık. Milletvekilimiz Prof. Dr. Ercan Candan ile istişare yapıyoruz. Burayı Ereğli'nin limanı yapmak için çalışmalara başladık. Bu zamana kadar girişim yapmamamızın tek sebebi Alaplı limanının zarar görmemesiydi.

Bölgemizin acil olarak limana ihtiyacı var. Bundan dolayı yeni liman bölgesi için çalışmalarımızı son hızla devam ettireceğiz. Alaplı OSB'si daha kamulaştırma aşamasından çıkamadı. Ereğli OSB'si de yer yer boşluklar var. Sanayiciler buralara yatırım yapmaktan kaçınıyorlar. Heyecan uyandıran büyük firmalar yatırım yapmak için geliyorlar, sonrada sizin limanınız yok burada diyerek geri dönüyorlar. Limanı olmayan bir yere yatırım yapmak istemiyorlar. ERDEMİR Limanının varlığı söylense de, limanı boş olduğunda bizim için var. Onlar istedikleri zaman bize liman var. Kısaca gelinen noktada bu bölgede yaşayan A-Z'ye kadar hepimizin suçu var" diye konuştu.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim