• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C

'Ereğli tersanelerinden vergi alınmasın'

'Ereğli tersanelerinden vergi alınmasın'
Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Salih Demir, yaşanan krizinden Ereğli'de ki tersanelerin çok etkilendiğini, tersanecilerin tersanelerini satmak zorunda kaldığını söyledi.19 Haziran 2013 / 12:00Reklam
Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Salih Demir, yaşanan krizinden Ereğli'de ki tersanelerin çok etkilendiğini, tersanecilerin tersanelerini satmak zorunda kaldığını söyledi.
 
Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Salih Demir, ulusal bir televizyon kanalında yayınlanan 'Konuşan Ekonomi' programının canlı yayın konuğu oldu. Başkan Demir, Zonguldak'ın ekonomisini değerlendiren Demir, teşvikin önemini vurguladı.
 
Yaşanan krizinden Ereğli'deki tersanelerin çok etkilendiğini belirten Başkan Demir, bunun sebebinin ise diğer bölgelerdeki tersaneler kadar mazisinin eski olmamasını gösterdi. Demir, "Ereğli'de ki tersane yeni yeni oluşmaya başlamıştı. Tam da krize denk geldi. 6 bin 500'e yakın çalışan vardı, etkilendiği anda bin 50 kişi çalışıyordu, şimdi ise 200-250'ye düştü. Ne kadar etkilendiğini buradan hesaplayabiliriz ve tersaneci arkadaşlarımız tersanelerini satmak zorunda kaldı. Gemileri yarım kaldı, yarım olarak satmak zorunda kaldılar. Çoğu sıkıntı çekti, gittiler. Ama yine de Zonguldak'ta tersaneciliğin önünü açmak için elimizden geleni yapıyoruz.” dedi.
 
Milletvekillerinin de bununla ilgili çalışmalar çalışma yaptığını söyleyen Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Salih Demir, sözlerini şöyle tamamladı:  Ziraat Bankası ile bir çalışma yaptılar, tersanede yarım kalan gemilere ek bir kredi verip bitirmelerini sağlayacaklar. Şu anda müracaatlar başladı, inşallah başarılı olacaklar. Bu tabi ki yeterli değil, bunun peşinden devletimizin de bu arkadaşlarımıza yardım etmesi gerekiyor. Belli bir süre vergi almaması gerekir. Çünkü onların ellerindeki tüm varlıkları gitti. Yeniden işçi almak, sigorta ödemek, vergi ödemek onlara çok zor gelir. Hükümetimizin, devletimizin biraz daha bu konuya yardımcı olursa ben daha da büyüyeceğine inanıyorum" dedi.
 
Deniz Haber Ajansı- Tarkan BİRİCİK
 
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim