• BIST 9715
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 29 °C

Ergin: İskenderun'da uyuyan dev uyandı

Ergin: İskenderun'da uyuyan dev uyandı
Adalet Bakanı Sadullah Ergin, limanın özelleştirilmesi ile İskenderun'da uyuyan devin uyandığını söyledi.

Limanın özelleştirilmesi uyuyan devi uyandırdı

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, limanın özelleştirilmesi ile İskenderun'da uyuyan devin uyandığını söyledi.

Bakan Ergin, İskenderun'da iş adamları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve yatırımcılarla bir araya gelerek ülke ve bölge ekonomisini değerlendirdi. Ergin toplantıda yaptığı açıklamada, "İskenderun Limanı'nın özelleştirme ihalesi yapıldı. İskenderun, Körfez Savaşı öncesi o canlı hareketli günlerine kavuşacak. Ortadoğu, Doğu Akdeniz ve Akdeniz havzasının en önemli lojistik ve ticaret merkezi olacak potansiyele sahip. İskenderun'da uyuyan dev uyandı. Limanın çalışması İskenderun ve bölge ekonomisine katkıda bulunulacak. Komşu ülkeler de bu bölgede ticaret yapacak." dedi.

DENİZ TİCARETİ GELİŞECEK

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, İskenderun, Lazkiye, Halep ve değişik ülkelere deniz seferi noktasında çalışmalar yaptıklarını belirterek, "Suriye'de denizcilik bakanı ile görüşmelerimiz oldu. Burada önemli olan turizm şirketlerimizin ve özel müteşebbislerimizin girişimde bulunması. Hükümet olarak her zaman özel sektörün yanındayız. Yeter ki müteşebbis heyeti bağlantılar yapsın. Bunların hepsinin önü açık. Serbest piyasa şartları içerisinde özel sektörün doğru muhataplar bularak bağlantı yapmaları durumunda bürokratik olarak bir engel yok. Denizden bütün bölgeler tarandı. Deniz ticareti de bu bölgede gelişecek." şeklinde konuştu.

Bakan Ergin, Türkiye'de her zaman yatırımcıya ve üretime katkı sağlayanlara destek verdiklerini vurgulayarak, "Her şeyden önce müştereklerimizi ön plana çıkartan değer yargılarını oluşturmak önemli. Daha muktedir bir devlet, daha mutlu bir toplum ve millet, bireylerin sorunlarını çözmüş, sosyal devlet anlayışı ile kendi vatandaşlarının dününü ve geleceğini düşünen insanlık alemi için pozitif işler yapmaya gayret eden bir devlet anlayışı içerisindeyiz." dedi.

Bakan Ergin, sözlerine şöyle devam etti:

"Siyasi bakış açılarının farklı olması, ortak ideallere giderken omuz omuza vermemize engel olmamalı. Benim AK Partili olmam başka bir arkadaşın MHP veya CHP'li olması veya diğer partili olması bu ülke ve toplumu daha güzelliklere taşıyacak yolculuklarda işbirliği yapmamıza engel olmamalı. Bu hoşgörü ve diyaloğu yakalamamız lazım. Bunların sağlayabilirsen, ne kadar farklı fikirler olursa o kadar hayırlı sonuçlar oluşacaktır. Makulu ararken, birbirimizi rencide etmeden bunları güzellikle aramızda değerlendirebilmemiz lazım. Ülke ve Hatay ölçeğinde bu zemini yakalama noktasında gayret sarfetme gerektiğine inanıyorum."

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Halil Şahin ise İskenderun'un Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP)'nin çıkış kapısı olduğunu ifade ederek, "Limanın özelleşmesi ile özellikle deniz yolu, karayolu ve demir yolu taşımacılığı bu bölgede gelişecek. Bu bağlamda nakliye sektörünün önünün açılması, demiryollarımızın daha aktif hale gelmesi gerekir. Bu noktada çalışmaların daha da hızlandırılması gerekir." dedi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim