• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 21 °C

Ergün: Yerli oto üretimini başaracağız

Ergün: Yerli oto üretimini başaracağız
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, "İnşallah yerli otomobil üretimini de başaracağız" dedi.

Ergün: İnşallah yerli otomobil üretimini başaracağız

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, "İnşallah yerli otomobil üretimini de başaracağız" dedi.

AK Parti Malatya İl Kongresi'ne katılmak ve bazı açılışları gerçekleştirmek üzere Malatya'ya gelen Bakanı Ergün, Valiliği ziyaret etti. Ziyarete AK Parti Malatya Milletvekilleri Ömer Faruk Öz, Öznur Çalık, Cemal Akın, Mücahit Fındıklı ve Mustafa Şahin de katıldı.
 
Bakan Ergün, burada yaptığı açıklamada, Batı Marmara'nın otomotiv sektörü yatırımlarıyla ABD'nin Detroit şehrine dönüştüğünü belirtti. Ergün, şöyle devam etti: "Otomotiv sektörü, Bursa, İstanbul, Kocaeli ve Sakarya, adeta Amerika'nın Detroit şehri gibi, otomotiv sektörünün kümelendiği bölge haline geldi. Ana sanayi de yan sanayi de buralarda var. Otomotiv sektörleriyle ilgili araştırma merkezlerinin olduğu bölge. Ana ve yan sanayiciler çalışmaları sürdürüyor. İnşallah yerli otomobil üretimini de başarmış olacağız."
 
Yeni uygulamaya konulan teşvik paketine değinen Ergün, "Malatya teşvik programında 4. bölgede yer alıyor. Malatya'yı Hakkari ile aynı bölgeye koyamazdık. Malatya'daki bunca ilerlemeyi nereye koyacaktık o zaman. Ne diyecektik, bu kadar ilerlemeye gelişmeye. 10 yılda yaptık yaptık da, bir arpa boyu yol gidemedik mi diyecektik. Malatya'daki gelişmeleri de görmemiz lazım." dedi.
 
Yatırımcıları inovatif çalışmalara ağırlık verme çağrısında bulunan Bakan Ergün, "Kayısı ağaçta oluyor, toplanıyor. Büyük kısmı kurutuluyor. Bunlar güzel. Peki bir inovasyon yapmayacak mıyız? Yenilik katmayacak mıyız? Kayısıya değer katacak bir şeyler yapılmalı. Fikir birliği ve aklımızın sınırını zorlamamız lazım. Araştırma geliştirme yapıp daha fazla hangi alanlarda kullanılması lazım. Toplumun talebini daha nasıl artırırız, dünyanın daha fazla hangi pazarlarını bulmamız lazım." diye konuştu.
 
Vali Ulvi Saran ise Malatya'da Teknokent kurulmasına destek vermesinden dolayı Bakan Ergün'e teşekkür etti. Vali Saran, Bakan Ergün'e kuru kayısı hediye etti.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim