• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 20 °C

Erkeklere taş çıkartan kadın kaptanlar

Erkeklere taş çıkartan kadın kaptanlar
Antalya'nın Demre İlçesi'nde tatilcilere hizmet veren günübirlik tur teknelerinin dümenleri, kadın kaptanlara emanet.

Antalya'nın Demre İlçesi'nde tatilcilere hizmet veren günübirlik tur teknelerinin dümenleri, kadın kaptanlara emanet. Çayağzı Limanı'nda demirlenen 40 teknenin 10'unun dümenine geçen kadın kaptanlar, becerileriyle hem erkek meslektaşlarını hem de tatilcileri kendilerine hayran bırakıyor.

Demre'nin Üçağız Köyü'nden yılın her mevsimi tura çıkan Demre Denizciler Kooperatifi'ne bağlı 40 büyük teknenin 10'unu kadın kaptanlar kullanıyor. Kursa gidip önce miço ehliyeti alan kadın kaptanlar, daha sonra gemici ve usta gemici ehliyeti alarak dümene geçti. Akdeniz'in maviliklerine 'Vira bismillah' diyen kadın kaptanlar, denizdeki becerileriyle hem erkek meslektaşlarını hem de tatilcileri kendilerine hayran bırakıyor.

Çayağzı Limanı'nda her gün her milletten yüzlerce turisti Kekova başta olmak üzere mavi tura götüren kadın kaptanlara çoğu zaman eşleri ya da aileleri de eşlik ediyor. Usta gemici ehliyeti alan Hatice Kocabaş, Sena Çerçi Kaya, Atiye Kıyak, Fatma Aydın, Seda Kucur, Sevcan Kıyak, Ayşe Şekerci, Adile Çil, Aylin Çam ve Ziynet Kocabaş, mesleklerini büyük bir sevgiyle yapıyor.

Hepsi evli ve çocuk sahibi olan kadın kaptanlar, Çayağzı Limanı'na renk katıyor. Denizde olmaktan büyük keyif alan kadın kaptanlar, işlerini yaparken ortak hareket etmeyi seviyor. Limandan yabancı konuklarıyla mavi tura çıkan kadın kaptanlar, verilen yüzme molalarında ise mutfağa girerek turistlere kahve, çay servisi yapıyor.

DENİZİ ÇOK SEVİYORLAR

Kadın kaptanlardan 2 çocuk annesi Seda Kucur, denizi çok sevdiği için baba mesleğini seçtiğini söyledi. Eşinin de denizci olduğunu anlatan Kucur, "Eşimle birlikte çalışıyorum, bazen dümene geçiyorum, bazen de teknenin diğer işlerini yapıyorum. Sonuçta denizde olmayı seviyorum" dedi.

Üç çocuk annesi Fatma Aydın ise eşine ait teknede aile ekonomisine katkıda bulunmak için çalışmaya başladığını belirtti. Eşinden tekne kullanmayı öğrendikten sonra usta gemici ehliyeti aldığını ve dümene geçtiğini vurgulayan Aydın, "Eşimle birlikte denizde çalışmaktan dolayı çok memnunum" diye konuştu.

Hatice Kocabaş ise kendisini deniz aşığı olarak tanımlıyor. Eşiyle birlikte çalışan Kocabaş, "Çok zevkli bir iş. Sürekli denizde olmak çok heyecan verici. Severek bu işi yapıyorum ve çok mutluyum. Diğer kadınlara da tavsiye ediyorum" dedi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim