• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 20 °C

Ermenilerden Kobe Bryant'a THY baskısı

Ermenilerden Kobe Bryant'a THY baskısı
Türk Hava Yolları’nın yeni süperstarı, Los Angeles Lakers Basketbol Takımı’nın en önemli ismi Kobe Bryant’a, Amerika’da yaşayan Ermenilerden büyük tepki geldi.

Ermeni lobisi yine iş başında

Türk Hava Yolları’nın yeni süperstarı, Los Angeles Lakers Basketbol Takımı’nın en önemli ismi Kobe Bryant’a, Amerika’da yaşayan Ermenilerden büyük tepki geldi.

Türk Hava Yolları ile yaptığı iki yıllık sponsorluk anlaşmasının ardından dünyada ses getiren Kobe Bryant, ummadığı bir tepkiyle karşılaştı.

Osmanlı Hükümeti zamanında 1.5 milyon Ermeni’nin Türk’ler tarafından öldürüldüğünü iddia eden Ermeni Lobisi, Kobe Bryant gibi büyük bir basketbolcunun doğru ve insanlık adına adımlar atması gerektiğini savundu.

Türk Hava Yolları’nın yeni starı Kobe Bryant’ın kontratını iptal ettirmemesi durumunda California’da yaşayan 700.000 Ermeni tarafından protesto edileceğini açıklayan Ulusal Amerikan Ermenileri Komitesi sözcüsü Aram Hamparian “Şimdiye kadar Kobe’nin bir çok taraftarı bulunuyordu. Ama bundan sonra Kobe yalnız başına” diye konuştu. Hamperian sözlerine şöyle devam etti; “Bu sadece bir şirketin Kobe ile yaptığı sponsorluk anlaşması değil tamamen Türk devletinin dünyada baskı kurmasındaki ilk adımıdır”

Los Angeles’ında içinde bulunduğu Kaliforniya Eyaletinde 700.000’e yakın Ermeni bulunuyor.

Bir çok radyo ve sosyal medya sitesinde protesto kararında birleşen Ermeniler, Lakers maçlarını ve Kobe ürünleri satan mağazaları protesto edeceklerini açıkladı. Batı Ermeni Gençlik Federasyonu sözcüsü Caspar Jivalagian “Bu Kobe’den hiç beklemediğimiz bir şeydi. İnsanlar artık “Kobe Bryant’tan nefret ediyorum. Lakers maçlarını izlemiyorum” diyerek durumu protesto etmeye başladılar” diye konuştu.

Yüksek bir fiyatla sponsorluk anlaşması yapan Türk Hava Yolları ve Kobe Bryant’ın bu protesto karşısında ne yapacakları merak ediliyor.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim