• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C

Eroğlu, FIR hattıyla ilgili açıklama yaptı

Eroğlu, FIR hattıyla ilgili açıklama yaptı
KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Kıbrıs Türk halkının KKTC topraklarında onuruyla yaşayacağı kalıcı bir anlaşma için çalıştıklarını belirtti. Erdoğlu, FIR hattıyla ilgili de açıklamalarda bulundu.

Eroğlu'ndan ATC'lere teşekkür

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Kıbrıs Türk halkının KKTC topraklarında onuruyla yaşayacağı kalıcı bir anlaşma için çalıştıklarını belirtti. Erdoğlu, FIR hattıyla ilgili de açıklamalarda bulundu.

FIR hattının önemli bir konu olduğunu kaydeden KKTC Cumhurbaşkanı Eroğlu, “Biz daha bu konuya girmedik ama FIR hattımız da önemli ve bu konu görüşmelerde gündeme geldiğinde ortaya koyabileceğimiz netleşmiş görüşlerimiz var” dedi.

KKTC Cumhurbaşkanı Eroğlu, Toycan Özdoğalar başkanlığındaki KKTC Hava Trafik Kontrolörleri Derneği’ni kabul etti.

KKTC Hava Trafik Kontrolörleri Derneği Başkanı Toycan Özdoğalar KKTC Cumhurbaşkanı Eroğlu’na plaket verdi.
Özdoğalar, 20 Ekim Dünya Hava Kontrolörleri günü nedeniyle KKTC Cumhurbaşkanı Eroğlu’nu ziyaret etmekte olduklarına dikkat çekerek, hava kontrolörlerinin kritik bir noktada çalışarak KKTC bayrağını havacılık sektöründe gönlerde tutmakta olduklarını ifade etti.

Özdoğalar, müzakere sürecinde adil kalıcı bir anlaşma olması dileğinde de bulundu.

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu da, hava kontrolörlerinin hassas bir görevi yerine getirmekte olduklarını belirterek, hava kontrolörlüğünün dıştan bakıldığında kolay gibi görünmesine rağmen zor ve hata kabul etmeyen bir meslek olduğunu ifade etti.

KKTC hava sahasından geçen uçaklara bilgi ve rota vermenin görevin zorlukları olduğunu kaydeden Eroğlu, bugüne kadar hava sahasında dikkatli çalışmaları nedeniyle hiçbir hata olmadığını, verdikleri hizmetten dolayı hepsine teşekkür ettiğini söyledi.

Eroğlu, Dünya Hava Kontrolörleri gününü de kutladı. Görüşmelere de değinen Eroğlu, verilen desteğe teşekkür ederek, kalıcı bir anlaşma yapmak için uğraş vermekte olduklarını ifade etti. Halkın güvenine layık olmaya çalıştıklarını, Kıbrıs Türk halkının KKTC topraklarında onuruyla yaşayacağı kalıcı bir anlaşma istediklerini belirten Cumhurbaşkanı Eroğlu, halkın güvenini yanında hissettiği için müzakerelerde görüşlerini daha rahat dile getirmekte olduklarını söyledi.

FIR hattının önemli bir konu olduğunu ve bu konuda geçmişte başlayan bir pazarlık olduğunu anlatan Eroğlu, “Biz daha bu konuya girmedik ama FIR hattımız da önemli ve bu konu gündeme geldiğinde ortaya koyabileceğimiz netleşmiş görüşlerimiz var” dedi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim