• BIST 9524.59
  • Altın 2495.454
  • Dolar 32.5969
  • Euro 34.7691
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Eroğlu: 'Gemiler ateş açtı' iddiası yalan

Eroğlu: 'Gemiler ateş açtı' iddiası yalan
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Türk savaş gemilerinin İsrail gemilerine ateş açtığı yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Eroğlu: 'Gemiler ateş açtı' iddiası yalan

Eroğlu, Gaziantep Zirve Üniversitesi'nde 'Kıbrıs Müzakereleri ve Yeni Dönem' isimli konferansa konuşmacı olarak katıldı. Kıbrıs sorununun çözümlenmesi durumunda Türkiye'nin Avrupa Birliği (AB)'ne alınması yönünde birçok engelin olduğuna dikkat çeken Eroğlu, "Başta Fransa, Almanya, Avusturya gibi ülkeler engellerini koymakta, Yunanistan oyun oynamakta. Şimdi maalesef Kıbrıs Cumhuriyeti dediğimiz Güney Kıbrıs Rum Yönetimi de AB üyesi. Yani Rum tarafı iki veto ile AB'de temsil edilmekte. O büyük devletler de bu gibi küçük devletlerin arkasına saklanarak Türkiye'nin AB'ye girmemesi için çeşitli oyunlar oynamakta." diye konuştu.

Rumların uzlaşmazlığını sağlayan en önemli nedenlerden birisinin AB ülkeleri olduğunu belirten Eroğlu, "Bugün AB ülkelerinin ambargo uyguladığı ülke KKTC. KKTC halkının suçu ne? Kıbrıs'ta insanca yaşamak için mücadele etmekten başka bir suçu yok. Olayları başlatan Rumlar., Rumlara karşı direnmek mecburiyetinde kalan Türkler. Ama Rumlar AB'de, Bizlerse AB'nin ambargoları altında. Şimdi AB, örnek bir topluluk, medeniyetin, demokrasinin beşiği gibi gösteriliyor. Demokratik bir ülke, medeni ülkeler topluluğu AB'nin bize insan haklarına karşı hareket edip ambargo uygulamasının ne anlamı var. Hiçbir anlamı yok. Dünya devletleri, kendi menfaatleri hangi doğrultuda ise o noktada hareket ederler. Ama size karşı bir insanlık ayıbı uyguluyorlar. Size karşı yaptıkları insanlık dışı davranıştır. Onu hiç düşünmüyorlar." ifadelerini kullandı.

DOĞU BLOKU'NUN YIKILMASIYLA AB'YE GİREN HİÇBİR ÜLKENİN EKONOMİSİ, DEMOKRASİSİ TÜRKİYE'DEN İYİ DEĞİL

Yıllarca Doğu Bloku'na karşı mücadele eden, sınır karargahı olan Türkiye'nin de bugün AB dışında olduğunu belirten Eroğlu, "Doğu Bloku'nun yıkılmasıyla ortaya çıkan devletler AB'de. Hiçbirinin ekonomisi, demokrasisi Türkiye'den daha iyi değildir. Ama şimdi bir İslamifobia modası çıktı. Türkiye büyük devlet, genç nüfusu da var. Dolayısıyla 'AB'ye Türkiye'yi alırsak, biz bunlarla baş edemeyiz' gibi saçma sapan düşüncelerle AB'nin dışında değil kapısında Türkiye'yi tutmaya devam ediyorlar. Onun için önce bilmemiz gerekir ki kendi vatanımıza insanımıza sahip çıkacağız. Ondan sonra diğer ülkelerle diyalogumuzu geliştirmeye, artırmaya çalışacağız." görüşünü dile getirdi.

Kıbrıs'ta doğalgaz arama çalışmaları ile ilgili durumu da değerlendiren Eroğlu, son olarak Türkiye'nin Enerji Bakanı'yla yaptıkları görüşmelerle, hükümetin Kuzey Kıbrıs'ta karada, petrol aranması için bir firmayla anlaşma yaptığını öğrendiklerini, dolayısıyla kendilerinin de o aramalarda artık toprağa kazmayı vurarak araştırma noktasına olayı getirmiş bulunduklarını söyledi.

Doğu Akdeniz'de Türk savaş gemilerinin, İsrail gemilerine ateş açtığı şeklindeki haberlerin bulunduğunu da hatırlatan Eroğlu, "Bu haberler gerçekçi değil tabi. Ama bu gibi yalan haberler özellikle Rumların ustalık alanına girmektedir. Bu gibi yalan haberleri üreteceklerini de söyleyebilirim." şeklinde konuştu.

Zirve Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Kısa da üniversitelerinde ilk defa bir cumhurbaşkanı ağırladıklarını belirtti. Rektör Kısa Cumhurbaşkanı Eroğlu'na bakır ibrik hediye etti.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim