• BIST 9524.59
  • Altın 2496.992
  • Dolar 32.5951
  • Euro 34.7865
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Ersoy: Türk şirketleri haksızlığa uğruyor

Ersoy: Türk şirketleri haksızlığa uğruyor
Türk Hava Kurumu Üniversitesi 7 Aralık Dünya Sivil Havacılık Günü dolayısıyla Ankara’da konferans düzenledi. Etkinliğe katılan Atlasjet Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ersoy, Lufthansa-THY ortaklığını değerlendirdi.

THK Üniversitesi 7 Aralık Dünya Sivil Havacılık Günü dolayısıyla Etimesgut’taki Türkkuşu kampusunda düzenlenen  Uluslararası Hava İşletmeciliği adlı konferansa THK Genel Başkanı Osman Yıldırım, Rektör Ünsal Ban, DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal ve Atlasjet Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ersoy katıldı.

Konferansa aynı zamanda TÖSHİD Başkanı olan Atlasjet’in sahibi Murat Ersoy’un, Lufthansa-THY ortaklığına ilişkin değerlendirmesi damga vurdu. Türk sivil havacılığının son yıllarda hızlı büyümesinin hem Avrupa’nın dikkatini çektiğini hem de rahatsız ettiğini kaydeden Ersoy, “ SAFA denetimlerini sıklaştırdılar. Mütekabiliyet esasına göre bizim de aynı şekilde haklarımızı savunmamız lazım. Bu konuda SHGM’ye iş düşüyor. Türk şirketlerine ne yapılıyorsa SHGM de karşılığını vermelidir” dedi.
 
Ertelenen karbon emisyonu uygulamasında Türk şirketlerinin haksızlığa uğradığını kaydeden Ersoy şöyle dedi: “ Karbon emisyonu bu yıl iptal edildi ama mutlaka yürürlüğe konacak. Karbon emisyonu konusunda dezavantajımız var çünkü emisyon miktarları hesaplanırken 2004 yılındaki uçuşlar baz alındı ve Türk şirketlere çok az kota verildi. O günkü rakamlarla bugünkü Türk sivil havacılığının rakamları arasında uçurum var. SHGM’nin bu konuda da bastırması gerek” diye konuştu.
 
THY ile Lufthansa ortaklığını da değerlendiren Ersoy, bir katılımcının ‘Büyük balık küçük balığı yutar mı’ şeklindeki sorusu üzerine, “ THY’nin 2003 yılında 65 uçağı varken Lufthansa’nın 300 uçağı vardı. O zaman büyük balık küçük balığı yutamamıştı. Şimdi THY’nin 200, Lufthansa’nın 600 uçağı var. THY büyüdü ve yeni pazarlar yarattı. Özel sektör büyümüyor gibi gözükse de aslında büyüyoruz. O yüzden THY’nin küçük balık olarak görülmesi yanlış” dedi.
 
Konferansta konuşan DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal da, üçüncü havalimanı ihalesinin ne zaman yapılacağına ilişkin bir soruyu, “ Pek yakında” diyerek cevapladı.
 
Bu arada üçüncü havalimanının şartnamesinin hazırlanarak Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’a sunulduğu kaydedildi. İhalenin bundan önceki ihaleleler gibi DHMİ’deki Mavi Salon yerin Esenboğa Havalimanı’ndaki eğitim tesislerinde yapılacağı ve ihale için tesislerde yoğun çalışma yapıldığı bildirildi.
 
İSTANBUL HABER AJANSI
 
www.UlaimOnline.Com
 
www.THYHaber.Com
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim