• BIST 9039.84
  • Altın 2301.553
  • Dolar 32.325
  • Euro 35.056
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C

Ertuğrul Fırkateyni Japonya'ya gidiyor

Ertuğrul Fırkateyni Japonya'ya gidiyor
1890 yılında Japonya'da batan Ertuğrul Firkateyni seneler sonra yeniden Türkiye'den Japonya'ya doğru yola çıkacak.

Ertuğrul Fırkateyni Japonya'ya doğru yola çıkacak

1890 yılında Japonya'da batan Ertuğrul Firkateyni seneler sonra yeniden Türkiye'den Japonya'ya doğru yola çıkacak.

1889 yılında, II. Abdülhamid'in Amiral Osman Bey komutasında Japonya’ya gönderdiği Ertuğrul Fırkateyni’ni dönüşünde Japon sularında, Oşima kayalıklıklarında yaşanan talihsiz kaza sonucu batmış ve 527 Osmanlı şehit olmuştu. DP Film Yapım Şirketi'nin hazırladığı proje çerçevesinde ünlü gemi bir kez daha deniz sularına açılacak ve batan güney yeniden doğmuş olacak.

Projeyi yürüten DP Film Yapım şirketi Koordinatörü Ruhi Semiz, 2 yıldır ''Oshima'da Doğan Güneş Ertuğrul'' uluslararası sinema filmi projesi ve Ertuğrul Firkateyni Müzesi kapsamında çalışmalar yürütmekte olduklarını açıklayarak, DP Film Yapım olarak "Oshima'da Doğan Güneş Ertuğrul" sinema filmi projesinin ön hazırlık çalışmalarını bitirdik, eğer bir plan değişikliği olmazsa 2010 Aralık ayında çekimleri başlatmayı planlıyoruz. "Oshima'da Doğan Güneş" sinema filmi projesinde bir çok ünlü yerli oyuncu dışında uluslararası sinemada ün yapmış Amerikalı ve Japon oyuncularında yer almakta. Kısa bir süre içinde bu oyuncuların isimlerini basın toplantısıyla duyuracağız" dedi.

Yapılan çalışmalar çerçevesinde projenin en önemli ayağı olarak Türkiye'ye Ertuğrul Firkateyni Müzesi armağan etme görevini de üstlendiklerini söyleyen, Ruhi Semiz "Bu amaçla film çekimlerinde kullanmak amacıyla aslına uygun olarak planladığımız Ertuğrul Firkateyni’ni yüzen müze haline getirme kararını aldık. Bu yönde çalışmalarını tüm hızıyla sürdürmekteyiz. "Oshima da Doğan Güneş Ertuğrul" sinema filmi projesi için kullanılmak üzere tasarlanan tüm kostüm, aksesuar,ve kullanılacak diğer malzemelerin planlanan Ertuğrul Müzesinde sergilenmesini sağlayacağız" açıklamasında bulundu.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim