• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 19 °C

Ertuğrul Fırkateyni'nin hikayesi film oluyor

Ertuğrul Fırkateyni'nin hikayesi film oluyor
Japonya'da 122 yıl önce batan ve 531 mürettebatı boğularak hayatını kaybeden, 8'i Ordulu 69 mürettebatı kurtulan Osmanlı Donanması'na ait Ertuğrul Fırkateyni'nin hikayesi beyaz perdeye aktarılıyor.

Japonya'da 122 yıl önce batan ve 531 mürettebatı boğularak hayatını kaybeden, 8'i Ordulu 69 mürettebatı kurtulan Osmanlı Donanması'na ait Ertuğrul Fırkateyni'nin hikayesi beyaz perdeye aktarılıyor.

Filmin yönetmenliğini üstlenecek olan Mitsutoshi Tanaka, yapımcı Norihisa Ohara ve yardımcı yapımcı Halit Mızraklı ile birlikte Ordu Vali Vekili Salih Yüce'yi makamında ziyaret etti. Türkiye ve Japonya'nın işbirliğiyle çekilecek film hakkında bilgi veren yönetmen Mitsutoshi Tanaka, projenin Ertuğrul Fırkateyni'nin battığı Japonya'daki Kushimoto kasabasının yerel yönetimi tarafından ortaya atıldığını kaydetti. Kushimoto Belediye Başkanı Katsuma Tashima'nın projeye büyük önem verdiğini ifade eden Tanaka, filmin Ertuğrul faciası ile İran-Irak Savaşı sırasında Tahran'da mahsur kalan Japon vatandaşlarının Türk Hava Yolları aracılığıyla kurtarılmasını konu alacağını söyledi.

Tanaka, Eriko Komatsu tarafından yazılan filmin ön senaryosunun hazır olduğunu, önümüzdeki iki ayda da tarihçilerle birlikte senaryo üzerinde çalıştıktan sonra oyuncu kadrosunun belirlenmesi için çalışmalara başlayacaklarını kaydetti. Yönetmen Tanaka, çekecekleri film için hazırlanacak olan gemiyi Haliç'te yüzdürmek istediğini belirterek, dönemin atmosferini yaratmak için özel efektlere başvuracaklarını söyledi.

Vali Vekili Salih Yüce ise, yapılan ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Japon yönetmen Mitsutoshi Tanaka'ya filmi başarıyla tamamlaması temennisinde bulundu. Ziyaretin sonunda Yüce, konuklarına Ordu'ya özgü çeşitli hediyelerin yer aldığı paketi sundu.

122 YIL ÖNCE BATMIŞTI

Osmanlı Donanması'na ait Ertuğrul Firkateyni, 600'e yakın mürettebatıyla 1889 yılında II. Abdülhamit tarafından iade-i ziyaret amacıyla Japonya'ya gönderildi. Ertuğrul Firkateyni, planlandığı gibi 15 Eylül 1890 tarihinde Yokohama Limanı'ndan ayrıldı. Kuşimoto açıklarında tayfuna yakalanan Ertuğrul Fırkateyni, 16 Eylül 1890'da kayalara çarparak battı. Kazadan sadece 8'i Ordu Ünyeli olan 69 denizci kurtulabildi.

Japonya'da 122 yıl önce batan Osmanlı Donanması'na ait Ertuğrul Firkateyni'nin hikayesinin anlatılacağı filmin çekimlerine 2013 yılının Eylül ayında başlanacak.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim