• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 17 °C

Ertuğrul Günay'dan Alanya çıkarması

Ertuğrul Günay'dan Alanya çıkarması
Türkiye Otelciler Federasyonu'nun (TÜRFED) dün yapılan yönetim kurulu toplantısına katılan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, dün de Alanya’daki müze ve tarihi yerleri inceledi.

Ertuğrul Günay'dan Alanya çıkarması

Türkiye Otelciler Federasyonu'nun (TÜRFED) dün yapılan yönetim kurulu toplantısına katılan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, dün de Alanya’daki müze ve tarihi yerleri inceledi.

Alanya’daki tarihi yapılara uygulanan restorasyon çalışmalarını çok beğenen Bakan Günay, Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu’na da teşekkür etti

BAKAN Günay bu sabah saat 10.00’da ilk olarak tadilatı süren Alanya Arkeoloji Müzesi'ni ziyaret etti. Günay burada Alanya Kaymakamı Hulusi Doğan, Belediye Başkanı AK Partili Hasan Sipahioğlu, AK Parti İlçe Başkanı Hüseyin Güney, Alanya Müze Müdür Vekili Seher Türkmen, partililer ve öğrenciler tarafından karşılandı. Karşılama sırasında öğrencilerin “Fenerbahçe” diye tempo tutması üzerine Günay, “Ne oldu Fenerbahçe'ye? Kupayı Galatasaray aldı. Bir tane de Beşiktaş'a verseydiniz bari” diyerek öğrencilerle fotoğraf çektirdi. Daha sonra Alanya Müze Müdür Vekili Seher Türkmen'den tadilat çalışmaları hakkında bilgi alan Günay, Hacıkura İlköğretim Okulu korosunun söylediği bir Karadeniz türküsüne de eşlik etti.

‘MÜZECİLİK ANLAYIŞI GELİŞİYOR’

Alanya Arkeoloji Müzesi'nde yapılan tadilat çalışmalarını inceleyen Bakan Günay, Alanya'ya daha büyük bir müze yapılması gerektiğini belirtti. Öğrencilerin, 'Koruyorum, Geleceğe Taşıyorum' konulu sergisini de gezen Günay daha sonra gazetecilere açıklamalarda bulundu. Türkiye'de dünya müzeleri ile çeşitli açılardan yarışacak müzeler inşa edildiğini belirten Günay, Eskişehir ETİ Arkeoloji Müzesi, Gaziantep Zeugma Mozaik Müzesi, Kaman Kalehöyük Arkeoloji Müzesi'nin bu konuda çarpıcı örnekler olduğunu söyledi. Müzecilik alanında son derece önemli ve yeni çalışmaları olduğunu dile getiren Günay, “Müze alanında yaptığımız çalışmalar, Türkiye'den izinsiz ve yasasız biçimde, hiçbir hukuki temeli olmadan kaçırılmış bulunan tarihi eserlerin ülkemize tekrar iadesi konusunda da elimizi güçlendiriyor” dedi.

‘ALANYA’YI UNESCO’YA SOKACAĞIZ’

Türkiye'nin, UNESCO'nun Dünya Kültür Mirası Listesi'nde yakın zamana kadar 9 varlıkla yer aldığına dikkati çeken Bakan Günay, “1998'den bugüne kadar herhangi bir yeni alan önerilmemişti. Biz son yıllarda yeni çaba gösterdik. Alanya Kalesi'ni ve Edirne Selimiye Cami Dünya Kültür Mirası Listesi'ne aday gösterdik. Alanya dosyasında bazı eksikler olduğu söylendi. Biz bir ret ile karşılaşmamak için dosyamızı çektik ve gelecek yıl Alanya dosyasını sunmuş olacağız. Büyük bir olasılıkla da kabul edilecek. Bu arada Selimiye kabul edildi” diye konuştu.

TEKNEYLE TERSANE’YE GÖTÜRÜLDÜ

Bir gazetecinin, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın kapatma öngörmeyen planına karşılık Başbakanlık’ın hazırlattığı taslakla Devlet Tiyatroları'nın tarihe karışacağı yönünde bir gazetede çıkan haber hakkında görüşünü sorması üzerine Bakan Günay, “Bazı gazetelerde yer alan ikinci bir çalışma yapıldığı ile ilgili haberlerin aslı yok” diye yanıtladı. Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay daha sonra Alanya Balıkçı Barınağı'ndan bir kayık ile Alanya Tersanesi'ne gitti.

ATATÜRK EVİ’NE TAM NOT VERDİ

Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu burada yapılan restorasyon çalışmaları hakkında Bakan Günay'a sunum yaptı. Yapılan restorasyon çalışmalarını ve tarihi evleri inceleyen Günay, tarihi yapılara sahip olan kentlerde belediye başkanları ve valilerin beton binalar yerine tarihi mekanları restore ederek makam olarak kullanmaları gerektiğini söyledi. Bakan Günay daha sonra Atatürk Evi olarak da bilinen Alanya Etnografya Müzesi'ni ziyaret etti.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim