• BIST 9079.97
  • Altın 2307.862
  • Dolar 32.3216
  • Euro 35.03
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C

Erzurum dünya gündemine damga vurdu

Erzurum dünya gündemine damga vurdu
Ermenistan uçağının Erzurum Havaalanı’na inmesi, tüm Dünya haber ajanslarında yer buldu, Erzurum dünya gündemine damga vurdu.

 

Erivan-Halep seferini yapan Ermenistan uçağı  saat 11.15’te Erzurum’a teknik İniş gerçekleştirdi.. Olayın hemen ardından ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım bir açıklama yaparak, konuyu değerlendirdi.
 
İŞTE SAAT SAAT UÇAK OLAYI
 
SAAT: 11.15-Erivan-Halep seferini yapan Ermenistan uçağı Erzurum Havalimanına teknik iniş yaptı.
 
SAAT:12.15: DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI AÇIKLAMA YAPTI: Dışişleri Bakanlığı yetkilileri, Ermenistan-Halep uçuşu yapan insani yardım uçağının kontrol amaçlı Erzurum'a indirildiğini açıkladı. Dışişleri kaynaklarının Erzurum Havaalanı’na indirilen Ermenistan uçağıyla ilgili yaptığı açıklamada, Ermenistan-Halep uçuşunu yapan sivil insani yardım uçağının geçiş izni istediği belirtilerek, "Teknik iniş kaydıyla (kontrol) izin verildi. Kontrolde bir şey çıkmazsa uçak yoluna devam edecek" denildi.
 
SAAT 12.30: YILDIRIM’DAN UÇAK AÇIKLAMASI: Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Ermenistan’dan Halep’e giden uçağın Erzurum Havalimanı'na indirilmesiyle ilgili olarak, “İhtiyaç duyduğu için iniş istemiştir. Talebi uygun görüldüğü için iniş izni verildi” dedi.
 
Türk Dünyası Mühendislik, Mimarlık ve Şehircilik Kurultayı ve Mimar Sinan Uluslararası Proje Olimpiyatları için Trabzon’a gelen Ulaştırma Bakanını Binali Yıldırım, Ermenistan uçağının Erzurum Havalimanı'na indirilmesiyle ilgili olarak, “Pilot kendi talebi ile Erzurum Havalimanı’na kontrollü bir iniş yapmıştır. İhtiyaç duyduğu için iniş istemiştir. Talebi uygun görüldüğü için iniş izni verildi. Sadece Suriye tescilli uçaklara hava sahamızı tamamen kapattık” dedi.
 
 
SAAT 13.00-BAKAN ÇELİK UÇAK OLAYINI DEĞERLENDİRDİ: AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, Erzurum’a indirilen Ermenistan uçağı ile ilgili olarak, “Bir kriz durumu yok, incelemeden sonra gerekli açıklama yapılacak” dedi.
 
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, parti girişinde gazetecilerin sorularına cevap verdi. Çelik, gazetecilerin Erzurum’a indirilen Ermenistan uçağının teknik bir zorunluluktan indirilip indirilmediğinin sorulması üzerine şunları söyledi: “Teknik bir zorunluluk olduğundan bahsediliyor. Teknik bir zorunluluk bile olsa uluslararası havacılık kuralları gereği içindeki malzeme incelenir. Dolayısıyla bir kriz durumu yok. İncelemeden sonra gerekli açıklama yapılır, teknik bir sorun varsa bunun nasıl giderileceğine bakılır” diye konuştu.
 
 
SAAT:13:00-BAŞBAKAN YARDIMCISI BÜLENT ARINÇ AÇIKLAMA YAPTI: Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Ermenistan'dan Halep'e giden uçakta insani yardım bildiriminin yapılan aramalar sonucu doğru olduğunun anlaşıldığını ve uçağın havalanmasına müsaade edildiğini bildirdi.
 
Bursa'da bulunan Arınç, Ermenistan uçağının Erzurum Havaalanı’na indirilmesiyle ilgili olarak, "Ermenistan’dan havalanan uçağın Halep'e gitmek üzereyken Erzurum Havaalanı’na mecburi inişe zorlandığını biliyoruz. Ermenistan, ‘Biz insani yardım amacıyla Halep'e gidiyoruz’ açıklaması yaptı. Ama uçak indirildi, incelendi, bu beyanın doğru olduğu anlaşıldı. Uçağın havalanmasına müsaade edildi" dedi.Arınç, sözlerini, "Biz çok ciddiyiz ve işimizi çok iyi takip ediyor, görevimizi yapıyoruz" diyerek tamamladı.
 
DIŞİŞLERİ BAKANI DAVUTOĞLU’NDAN UÇAK AÇIKLAMASI: BAKÜ - Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Erzurum’a teknik iniş yapan Ermenistan uçağıyla ilgili olarak, “İlk kontrollerde insani yardım dışında herhangi bir malzeme tespit edilmemiştir ancak ikinci bir araştırma devam ediyor” dedi.
 
Bakü’deki temasları sırasında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, “10 Ekim’de Ermenistan, Suriye’ye, Halep’e, Erivan-Halep seferi yapacak insani yardım taşıdığı savıyla bir kargo uçağı için uçuş izni talep etti. Biz de bu çerçevede uluslar arası hukukun ve daha önce açıklanan kuralların çerçevesinde ki tarifesiz kargo uçuşları için 48 saat önceden izin alınması gerekir biliyorsunuz. Teknik iniş yapma şartıyla bu iznin o zaman verilebileceği Ermenistan tarafına ifade edilmişti. Teknik iniş şartı kabul edildiği için de bu yönde Ermenistan bize yeni bir uçuş planı aktarmıştır. Bu uçuş planı çerçevesinde bugün saat 11.15 civarında bu uçak Erzurum’a teknik iniş yapmıştır. İlk kontrollerde insani yardım dışında herhangi bir malzeme tespit edilmemiştir ancak ikinci bir araştırma devam ediyor. Esas itibariyle uluslar arası uçuş kurallarına uygun bir adımdır. Ermenistan uçağı teknik iniş için Erzurum’a ineceğini baştan itibaren biliyordu. Biz Suriye’deki olaylar dolayısıyla gidecek herhangi bir yardım uçağına engel olmayız. Ancak daha önceki örneklerden de görüldüğü gibi Türkiye, Suriye’ye dönük olarak gidecek içinde malzeme olarak ne olduğu malum olmayan uçuşlar konusunda da her zaman aynı prensibi uygulayacak. Teknik inişle birlikte incelemeler yapıldıktan sonra gidişine izin verilecek” dedi.
 
SAAT: 16.15: VALİ YARDIMCISI ASLAN AÇIKLAMA YAPTI
 
Vali Yardımcısı Özgür Aslan, Erzurum’a indirilen Ermenistan uçağının yaklaşık bir saat sonra Erzurum’dan havalanarak yoluna devam edeceğini açıkladı.
 
Erzurum Havalimanı'nda basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali Yardımcısı Özgür Aslan, gerekli resmi açıklamanın Dışişleri Bakanlığı'nca yapılacağı belirterek, “Uçağın Türkiye üzerinde Halep’e gideceği 3 gün öncesinden biliniyordu. Uçakta arama yapıldıktan sonra devam etmesine izin verileceği kendilerine bildirilmişti. Uçak bugün saat 11.15 itibariyle Erzurum Havalimanı'na indirildi. Havalimanında gerekli emniyet ve sağlık açısından gerekli tüm tedbirler alındı. Boşaltılan malzemelerin geri yüklenmesi tamamlandı. Dışişleri bakanlığı ile uçuş için gerekli izinler tamamlanıyor. Uçak yaklaşık 1 saat sonra havalanacak” diye konuştu.
 
Aslan, “Ermenistan havayollarına ait Antona 12 tipi uçak Erivan’dan kalkıp Suriye’nin Halep şehrine yardım göndermek amacıyla Türkiye’den uçuş izni istemiştir. Cumartesi günü Dışişleri Bakanlığı’ndan gelen yazı doğrultusunda uçağın şartlı izin verildiği Türkiye uçuş yapması halinde Erzurum Havalimanı'na indirilmesi gerektiği, yapılacak teknik denetimler sonrası silah mühimmat bulunmaması halinde uçuşa izin verileceği belirtilmiştir. Bu doğrultuda gerekli önlemleri aldık. Kriz merkezi oluşturduk. Uçağın içerisinde yapılan inceleme gıda ve ilaç bulunduğu belirlendi. Uçuş izin gerekli izinler alınıyor. Görüşmeler devam ediyor” şeklinde konuştu.
 
SAAT:17:20: ERMENİSTAN UÇAĞI HAVALANDI: Saat 11.15’te Erzurum’a indirilen Ermenistan uçağındaki incelemeler tamamlandı. Erzurum’a indirilen Ermenistan Hava Yollarına ait yolcu uçağı saat 17.20 itibariyle Erzurum Havalimanı'ndan havalandı.
 
www.UlasimOnline.Com
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim