• BIST 8980.39
  • Altın 2281.96
  • Dolar 32.3217
  • Euro 35.018
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 18 °C

Es Sidr limanındaki petrol tankları söndürülemiyor

Es Sidr limanındaki petrol tankları söndürülemiyor
Libya'da militanların Es Sidr limanında petrol tanklarına düzenlediği saldırıda tutuşan petrol tankları limanı ve çevresinde çatışmalar devam ettiği için söndürülemiyor.

Libya'nın doğusundaki kara elmas liman kenti Es Sidr'de militanlar petrol  tankerlerine roketli saldırı düzenledi. Es Sidr limanı ve çevresinde çatışmalar devam ettiği için itfaiye ekipleri yangını söndüremiyor. Libya'nın en çok büyük petrol ihracat limanı Es Sidr'de militanlarla devlet güçleri arasındaki çatışmalar devam ediyor.

Irak Şam İslam Devleti Örgütü IŞİD 'le bağlantısı olduğu öne sürülen militanlar Es Sidr limanında kara elmas (petrol) tankerlerine roketli saldırı düzenledi. Es Sidr limanındaki kara elmas (petrol) tankerlerine roketli saldırılar geçtiğimiz hafta başladı. Roketli saldırı bir tankere düzenlendi. Ancak çatışmalar dolayısıyla yangın söndürülemeyince alev başka tankerlere de sıçradı. Şu anda limanda yaklaşık olarak 20 tankerin alev alarak yandığı iddia ediliyor.

Libya medyasında bulunan haberlere göre, bu zamana kadar iki tanker tümünün yandı. Libya'da değişik militan gruplarla devlet güçleri arasında devam eden çatışmalar dolayısıyla kara elmas (petrol) üretimi günlük 230 bin varile fena düştü. Libya Dışişleri Bakanı bu hafta içerisinde yapmış olduğu duyuruda , dahil çatışmaya dikkat çekmiş, Libya'nın Irak ya da Suriye gibi olacağı uyarısında bulunmuştu. Libya'nın Derne kenti, IIrak Şam İslam Devleti Örgütü IŞİD 'e bağlılığını duyuru eden bir militan grubun eline geçmişti.

www.ulastirma.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim