• BIST 9458.34
  • Altın 2487.623
  • Dolar 32.5971
  • Euro 34.7998
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C

Esenboğa Havalimanı'na metro geliyor

Esenboğa Havalimanı'na metro geliyor
Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, Esenboğa Havalimanı ile Kızılay arasında yapılması planlanan raylı sistem konusunda çalışmalara başlaması için EGO Genel Müdürlüğüne yetki verdi.

ESENBOĞA'YA METRO GELİYOR...

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, Esenboğa Havalimanı ile Kızılay arasında yapılması planlanan raylı sistem konusunda çalışmalara başlaması için EGO Genel Müdürlüğüne yetki verdi.

Esenboğa Havalimanı ile kent merkezi arasında yapılması planlanan ve Ulaştırma Bakanlığı tarafından hayata geçirilecek raylı sistem için harekete geçen Meclis, çalışmalara başlaması için EGO Genel Müdürlüğünü yetkilendirdi.

Toplantıda, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile yapılan görüşmelerden sonra fuar alanı ve Kızılay arası raylı sistemi 2012 yılında ihale etmeye karar verdiklerini açıklayan Gökçek, "Havaalanı Yolu Metrosuna da başlıyoruz. Ulaştırma Bakanlığı ile görüşmelerimiz başladı. Başbakan'ın talimatına ilk adımı atmış oluyoruz. Bu hattın yapımını da Ulaştırma Bakanlığına devredeceğiz, diğerleri gibi yapılacak. Muhtemelen sonra da bize devredecekler. Yeni bir protokol gerekirse yine Meclise bilgi vereceğiz" dedi.

Raylı sistemin tahmini 25 kilometre olacağını belirten Gökçek, resmi prosedürün tamamlanması ve çalışmaların başlamasının ardından hattın 4 yıl içinde bitirilebileceğini ifade etti.

Hattın tahmini güzergahı hakkında da bilgi veren Gökçek, "Kızılay, Sıhhiye, yeni yapılan istasyon, Ulus, Bentderesi, Dışkapı Kuzey Ankara, Pursaklar içi, Saray içi, Ülker Fabrikası, fuar alanı ve en son havaalanına gidecek. İlk düşüncemiz böyle. Ulaştırma Bakanlığı ile yapılacak çalışmalar ile güzergah değişiklikleri zaruri olarak ortaya çıkabilir" diye konuştu.

www.UlasimOnline.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim