• BIST 9577.54
  • Altın 2472.554
  • Dolar 32.4469
  • Euro 34.4874
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C

'Esenboğa'da körük sayısı yetmiyor'

'Esenboğa'da körük sayısı yetmiyor'
Türk Hava Yolları Genel Müdürü Temel Kotil, Esenboğa Havalimanı'nın büyük gelişim gösterdiğini, körük sayısınını ihtiyacı karşılayamayacak hale geldiğini söyledi.

"Esenboğa'da körük sayısı yetmiyor"

THY Genel Müdürü Kotil, Türkiye'nin başkentte yoğunluktan dolayı havaalanının büyüdüğüne dikkat çekerek, "Körükler artık Ankara'da yetmiyor. Hiçbir şey yeterli değil, Ankara Türkiye'nin başkenti, Türkiye büyük bir ülke. TAV boş kaldığı için şikayet ediyordu, ağlıyordu. Şu anda körüklü sayısı yetmiyor. Artık bundan fazla körük olamaz. Türkiye'ye yapılan hiçbir şey yetmiyor" diye konuştu.

THY'nin 170 noktada seferleri bulunduğuna dikkat çeken Kotil, otomatik olarak Türkiye'nin her şehrine yolcuların çıktığına kaydetti.

Kotil, "Yurtdışından gelip Siirt'e gelemeyenler oluyor. Yolcu kendisine uygun bir ağ varsa bilet alıyor. Mal satmak için bağırmaya çağırmaya gerek yok yolcu seni buluyor. Dünyada tekel piyasa yok artık. Bu dönemde açılan hattı hiçbir zaman kapatmadık. Sadece Strazburg hattı var orayı kapattık. Bir yere uçuluyorsa en az her gün uçulması gerekir. En güzel örneği İstanbul-Bolonya hattını açtık ilk günlerde kar etmeye başladık. Maraş ve Adıyaman hattı kaldı. Kural 7 gün uçmak gerekir. Yurtdışı transfer yolcumuz yüzde 38. İstanbul'a getirdiğimiz yüzde 40 yolcumuz yurtiçine gidiyor. Dünyadan akıl değil itibar alıyoruz. Büyümeyi durduracak bir parametre yok. Yeniden yapılanmalara gidiyoruz. Yazın günde bin sefere geliyoruz. Operasyonda yeni yapılanma yaptık" dedi.

THY'nin her geçen gün büyüdüğünü, bununla birlikte para kazanan bir şirket olduğunu belirten Kotil, şunları kaydetti:

"THY yurtdışından 2010 yılında Türkiye'ye 4 milyar dolar para getirdi. Şu anda olabilecek her şeyi yapıyoruz. Yönetim yurtdışı ve taşra teşkilatı çok iyi çalışıyoruz. Kobe Bryant olayını yurtdışındaki arkadaşlarımız yaptı. Her verdiğimiz kararı ticari veriyoruz. Yönetim kurulumuz zarar edeceğimiz yere uçak konulmasına izin vermez. İç hatlarda yolcu sayısı 6 kat arttı. Ankara'ya gelince iç hatları canlandırmak, Amsterdam'dan Ankara'ya haftada 2 sefer yetiyor. Son 2 yılı Anadolujet'in yaygınlaşmasında kullandık. Moskova, Londra sefer sayıları fazla değil. 2011 yılında daha çok olacak. Avrupa bizim için büyük bir pazar. Diyarbakır yolcusunu İstanbul üzerinden almamak gerek. Hepsini Ankara üzerinden alıyoruz. Ankara güçlendi. Artık Anadolu'ya giden insanlar İstanbul'a gelmeyecek. Bu çalışmayla herkes mutlu oluyor. Ankara çok büyüdü."

Kotil, THY'nin Barcelona'ya sponsor olduğunu anımsatarak, "Barcelona'ya sponsor oluyoruz. Bereketli bir şirketiz. Bryant ile anlaşma yaptık, olay oldu. Bryant başarılı birisi, çok iyi bir anlaşma yaptık, inşallah sonuç alacağız. Barcelona geçtiğimiz haftalarda Real Madrid ile oynadığı karşılaşmada gol attığı anda THY'nin reklamı yayınlandı. Bu da bizi çok mutlu etti" şeklinde konuştu.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim