• BIST 9079.97
  • Altın 2309.209
  • Dolar 32.3485
  • Euro 35.0814
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C

Esenboğa'ya devlet erkanı için özel VIP salonu yapılacak

Esenboğa'ya devlet erkanı için özel VIP salonu yapılacak
Esenboğa Havalimanı'na, yalnızca Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Meclis Başkanı'nın kullanabileceği bir VIP salonu yapılacak.

Havalimanlarındaki VIP salonları “listede olan da olmayan da giriyor” eleştirileriyle gündeme geliyor. Esenboğa Havalimanı’na yapılan yeni bina ile Cumhurbaşkanı ve Başbakan, ‘daha özel geçiş’ yapacak.

Üst düzey devlet görevlileri, belediye başkanları, devlet sanatçıları için havalimanlarında kullanılan Çok Önemli Kişi (VIP) salonlarına bir yenisi eklendi. Başbakan Tayyip Erdoğan’ın, kalabalık olmasından şikayet ettiği VIP salonlarına, bir yenisi eklendi.  Ankara Esenboğa Havalimanı’nda yapılan yeni ek binayı sadece Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Meclis Başkanı kullanabilecek. 

3 YILDA TAMAMLANDI

Esenboğa Havalimanı Başmüdürü Selay Mürey,  ismi “ Devlet Konukevi” olarak geçen yeni salonun bir ay önce açıldığını belirterek, “Yeni konukevi kullanılmaya başlandı. Türkiye’nin yanı sıra yabancı ülkelerin Cumhurbaşkanları, Başbakanları da bu yeni konukevinden yararlanabiliyor. Bu görevdeki kişiler dışında bir kullanım olmayacak” dedi. Mürey, halihazırda kullanımda olan VIP salonunda da pist çalışmaları ile birlikte yenileme çalışmaları yapılacağını bildirdi. VIP salonlarını Türkiye genelinde yılda yaklaşık 200 bin kişinin kullandığı tahmin ediliyor. En sık kullanılan VIP salonların başında ise aylık ortalama 15 bin konuk ile Atatürk Havalimanı VIP salonu yer alıyor. Sadece Cumhurbaşkanı ve Başbakanın kullandığı salonlar ilk olarak Atatürk Havalimanı’nda faaliyete geçirilmişti.

PROTOKOL PROSEDÜRÜ 

VIP salonları, Başbakan Erdoğan’ın “kalabalık” tepkisinin dışında zaman zaman muhalefet milletvekillerinin eleştirilerine ve soru önergelerine de konu oluyor. VIP salonlarının genel amacı, belirlenen kişilerin yurt dışına giriş ve çıkışları sırasında güvenlik önlemlerinin alınması, karşılanma ve uğurlanma gibi protokollerin yerine getirilmesinden oluşuyor. VIP salonlarından yararlanabileceklerin listesi, Başbakanlık Personel ve Prensipler Genel Müdürlüğü’nce belirlenirken, işleyişin takibi, İçişleri Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı ile Denizcilik, Haberleşme ve Ulaştırma Bakanlıkları ile yapılıyor. Emniyet güçleri tarafından kontrol edilen salonlara, belirlenen liste dışındaki yolcular alınmıyor.

Başbakan Tayyip Erdoğan, 2010 yılında İstanbul gezisi sırasında Atatürk Havalimanı’na gelişinde VIP’teki kalabalık üzerine tepki göstermişti. VIP salonunu kullanmayacağını bildiği kişilerin de salonda olması üzerine İstanbul Valisi ve Emniyet Müdürü’nün çağrılması direktifini veren Başbakan Erdoğan, VIP salonları ile ilgili vali ve emniyet müdürlerine talimat vererek, bundan böyle genelgelerin dışında bir kişinin geçmesi, bunları kendisinin görmesi veya bir şikâyetin kendisine ulaşması halinde sorumlular hakkında gereken işlemi bizzat yapacağı uyarısında bulunmuştu. Başbakan Erdoğan, ayrıca kişisel olarak bu işi takip edeceğini de söylemişti.

http://www.ulastirma.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim