• BIST 9079.97
  • Altın 2330.986
  • Dolar 32.3639
  • Euro 34.9782
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C

ESET'ten kaçmak artık daha zor

ESET'ten kaçmak artık daha zor
ESET 6, artan sosyal medya virüslerine karşı benzersiz "Social Media Scanner-Sosyal Medya Tarayıcısı" uygulamasının yanı sıra fiziksel çalınmalara karşı hırsızları tespit edip fotoğraflarını da çekiyor.

Dünyanın en büyük antivirüs yazılım kuruluşlarından olan ESET, NOD32 ve Smart Security ürünlerinin 6'ncı sürümlerini kullanıma sundu. ESET 6, artan sosyal medya virüslerine karşı benzersiz "Social Media Scanner-Sosyal Medya Tarayıcısı" uygulamasının yanı sıra fiziksel çalınmalara karşı hırsızları tespit edip fotoğraflarını çeken "Anti-Theft" özelliği ile güvenlik önlemleri konusundaki çıtayı yükseltiyor.

Türkiye antivirüs pazarının lideri ESET, çığ gibi büyüyen siber suç dünyasına karşı mücadele edecek ESET NOD32 Antivirus ve ESET Smart Security ürünlerinin 6'ncı sürümlerini İstanbul Mövenpick Oteli'nde yapılan basın toplantısıyla tanıttı. Dünyada her gün üretilen 200 bin virüs, truva atı, solucan gibi zararlılara, casus yazılımlara ya da oltalama uygulamalarına karşı ESET, 6'ncı versiyonunda yeni ve çarpıcı güvenlik uygulamalarını devreye sokuyor.

Sosyal Medya Tarayıcısı

Facebook dünyada 1 milyar, Türkiye'de ise 32 milyon kullanıcıya ulaştı. Bu büyük ilgiye siber suçlular kayıtsız kalmıyor. Sosyal medya ve özellikle de Facebook'ta artan zararlı yazılım ve oltalama (Phishing) faaliyetlerine karşı ESET, yeni bir önlem geliştirdi. ESET Sosyal Medya Tarayıcısı, kullanıcıların hesaplarını, duvarlarını, haber kaynaklarını ve özel mesajlarını bulaşıcı içeriğe karşı, kullanıcılar oturum açmamış olsalar bile koruyor. Bulaşıcı bir kod tespit edildiğinde kullanıcı e-posta aracılığı ile uyarılıyor. Uygulama aynı zamanda kullanıcının arkadaşlarını da duvarlarında yer alabilecek bulaşıcı bağlantılara karşı kontrol ederek koruyor.

Hırsızın fotoğrafını çek

Dünyada her 50 saniyede, bir laptopun çalındığı tahmin ediliyor. ESET'in Smart Security 6 ürününde sunduğu Anti-Theft (Hırsızlık Önleme) özelliği, kayıp dizüstü bilgisayarların yerini tespit edebilmeyi, çalınmış olabilecek bilgisayarın ekranında gerçekleştirilen eylemleri izleyebilmeyi ve hatta dahili kamera üzerinden hırsızın fotoğrafının çekilmesini sağlıyor. Anti-Theft özelliği ile bilgisayardaki veriye erişim engellenebiliyor veya silinebiliyor. Dijital tehditlere karşı tam kapsamlı koruma sunan ESET NOD32 Antivirus ve ESET Smart Security 6, Microsoft'un yeni işletim sistemi Windows 8 ile uyumlu.

Siber suç dünyası ürkütücü şekilde büyüyor

Basın toplantısında konuşan ESET Türkiye CEO'su Alain Soria, 2011 yılında 12,5 milyar dolara ulaşan siber suç dünyasının para hacminin 20 milyar doları bulduğunu tahmin ettiklerini söyleyerek "Bu dünyanın yarattığı zarar ise en az bunun 5 katı" açıklamasında bulundu. ESET'in yazılımlarıyla, siber suçluların çabalarını engelemeye çalıştığı ifade eden, Soria, bugün dünyada 100 milyondan fazla kişinin ESET'in güvenlik ürünlerini kullandığını, Türkiye'de de her üç kişiden birinin bilgisayarına ESET yüklediğini ifade etti.

Global siber hırsızlar Türkçe öğrendi

Türkiye'nin 32 milyon Facebook kullanıcısı ve 25 milyar TL'yi aşan yıllık e-ticaret hacmiyle global siber suçluların ilgi odağı haline geldiğini belirten Alain Soria, "Eskiden İngilizce metinlerle kullanıcıları ağına düşüren yabancı siber korsanlar, Türkçe içerik üretmeye başladı. Son dönemde e-mail yoluyla gönderilen yurtdışı kaynaklı ama Türkçe yazılmış sahte kredi kartı veya sahte GSM faturalarına çokça rastlıyoruz" bilgisini paylaştı.

Nitelikli suçlular artacak

ESET Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Alev Akkoyunlu, toplantıda 6'ncı sürümlerin öne çıkan özelliklerini aktarırken, çalışmalarını Hollanda'da sürdüren ünlü virüs avcısı ESET Kıdemli Araştırmacısı Righard Zwienenberg ise virüslerin gelişimini aktardı. Zararlı yazılım yazmanın eskiden daha kolay olduğunu belirten Zwienenberg, "Gelişen teknoloji ve alınan önlemler virüs yazarlarının da işini zorlaştırıyor. Şimdi zararlı yazılım hazırlamak eskisinden zor, önümüzdeki dönemde ise daha da karmaşık olacak. Ama bu çabadan vazgeçmeyecekler, bu nedenle zeki ve nitelikli suçluların sayısında artış bekliyoruz" diye konuştu.

www.ulasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim