• BIST 9733.92
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 31 °C

Esir üç Türk'ün ailesi sessizliğini bozdu

Esir üç Türk'ün ailesi sessizliğini bozdu
Somalili korsanlar tarafından yaklaşık 11 ay önce kaçırılan Malta bandıralı Yunan ticaret gemisinde bulunan üç Türk'ün aileleri, hayatlarından endişe ettikleri yakınlarına ulaşabilmek için devletten yardım istiyor.

Esir üç Türk'ün ailesi sessizliğini bozdu

Somali açıklarında kaçırılan geminin Türk personeli Fuat Özçelik, Yakup Öztürk ve Mustafa Arıcıoğlu'nun aileleri, oluşturdukları site üzerinden seslerini duyurabilmek için imza kampanyası başlattı.

Sessiz bekleyişlerini Türkiye'nin Afrika için düzenlediği yardım kampanyasıyla bozan aileler, irtibat kurabilme ve yakınlarını tekrar Türkiye'de görebilme ümidiyle devletten yardım bekliyor. Kaçırılan Türk gemi personelinin yakınları, 11 aylık süreci ve yaşadıklarını anlattı.

Fuat Özçelik'in ablası Banu Özçelik Göçtü, yönetmen olma arzusunu taşıyan kardeşinin kaçırılmadan 6 ay önce bu işe girdiğini, gemide çalışarak kazanacağı parayla film çekmek istediğini, yorucu olsa da bu işi yaparken çok mutlu olduğunu ifade etti.

Göçtü, Eylül ayında hurdaya çıkarılan geminin Hindistan'a doğru yola çıktığını, kaçırılma haberini ilk aldıklarında olayın ciddiyetini kavrayamadıklarını belirterek, gemide üç Türk personel dışında 15 de Gürcü gemici olduğunu kaydetti.

Yunan Frio Ventures S.A. şirketine ait ''M/T OLIB G'' adlı geminin bu şirketin elindeki son gemi olduğunu öğrendiklerini, hurdaya çıkarılacağı için sigortası olmadığını ve şirket yetkililerinin istenen 6 milyon dolarlık fidyeyi ödeme imkanı bulunmadığını anlatan Göçtü, kardeşiyle son olarak Nisan ayında görüştüklerini, 3 gün içinde para gelmezse öldürüleceklerini söylediğini aktardı.

Göçtü, internet yoluyla Cumhurbaşkanlığı ve Dışişleri Bakanlığı'na e-posta gönderdiklerini ifade ederek, Türklerin kurtarılması için gerekenin yapıldığının dile getirildiğini kaydetti.

Banu Özçelik Göçtü, şöyle devam etti:

''Geminin sahibi olan şirket, parası olmadığını ve istenen fidyeyi ödeyemeyeceğini söylüyor. Korsanlar parayı almadan rehineleri bırakmıyorlar. Çıkar yol bulamadık. Somali ile Türkiye arasındaki bağlar, yardımlar nedeniyle son dönemde gelişti. Devlet büyüklerimiz oraya gidip geliyor. Bu sağlanan diyalog bizim yakınlarımızın kurtarılması için faydalı olabilir diye düşünüyoruz.''

-İKİNCİ KAPTANIN EŞİ: "YARDIM BEKLİYORUZ"-

Kaçırılan geminin 2. kaptanı Yakup Öztürk'ün eşi Fisun Öztürk, eşinin 6-7 yıldır profesyonel olarak bu işi yaptığını belirterek, böyle bir olayla karşı karşıya kalmaktan duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

Eşi her sefere çıktığında ailesinin yanına geldiğini aktaran Öztürk, şunları kaydetti:

''8 Eylül 2010 tarihinden beri annemlerin yanındayım, eşimin başına böyle bir durum gelince evime bir türlü dönemedim. O tarihten bu yana her ay telefon edip durumunun iyi olduğunu bildiriyordu. Ama aç, susuz bırakılıyorlarmış. En son 29 Nisan'da aramış, 'Eğer 3 gün içinde para gelmezse bizi öldüreceklerini söylüyorlar' demişti. Eşim öldü mü sağ mı bilmiyorum. Devletimizden yardım bekliyoruz. Sesimizi duyurmak istiyoruz.''

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim