• BIST 9091.19
  • Altın 2324.868
  • Dolar 32.3705
  • Euro 34.9603
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 15 °C

Eski KTHY çalışanlarına iyi haber açıklandı

Eski KTHY çalışanlarına iyi haber açıklandı
KKTC Başbakanı İrsen Küçük, halen işsiz olan eski KTHY çalışanlarının, Özelleştirme Yasası kapsamında gelecek haftadan itibaren istihdamlarının yapılmaya başlanacağını açıkladı.

Eski KTHY çalışanlarına iyi haber

KKTC Başbakanı İrsen Küçük, halen işsiz olan eski KTHY çalışanlarının, Özelleştirme Yasası kapsamında gelecek haftadan itibaren istihdamlarının yapılmaya başlanacağını açıkladı.

Başbakan İrsen Küçük, Bakanlar Kurulu toplantısına girerken, ülke gündemindeki çeşitli konularla ilgi değerlendirmeler yaparak basının sorularını da yanıtladı.

ÖZELLEŞTİRME YASASI

Başbakan Küçük, Özelleştirme Yasası’nın dün Cumhurbaşkanı tarafından imzalandığını, Resmi Gazete’de yayınlanır yayınlanmaz, eski KTHY çalışanlarının ihtiyaç hissedilen bakanlıklarda, mümkün olduğunca tahsil ve daha önce yaptıkları işlere paralel şeklide istihdam edileceğini açıkladı.

Bu yasa geçince 190 civarında halen işsiz olan eski KTHY çalışanının istihdamlarının yapılacağı yönündeki açıklamalarını hatırlatan Başbakan, bunun için daha önce bir ön çalışma yaptıklarını ve bu çerçevede gelecek haftadan itibaren ilgili çalışma yerlerine dağıtılacaklarını söyledi.

KUZEY KIBRIS’TA YATIRIM FORUMU

Dışişleri Bakanlığı ile İslam İşbirliği Teşkilatı’na bağlı İslam Kalkınma Bankası ortak organizasyonunda yarın başlayacak “Kuzey Kıbrıs’ta Yatırım” konulu forumun ekonomik açıdan önemine de işaret eden Başbakan Küçük, 2 gün sürecek bu etkinliğin açılışına kendisinin de katılacağını söyledi.

Girne’de Acapulco Otel’de gerçekleştirilecek foruma KKTC yanında yurt dışından işadamlarının da katılımının beklendiğini ifade eden Küçük, ülke ekonomisi için hayırlı olması dileğinde bulundu.

“PETROL DOLUM TESİSİ HALEN GÜNDEMDE…ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR”

Başbakan Küçük, yapılması düşünülen petrol dolum tesisiyle ilgili çalışmaların ne aşamada olduğu yönündeki bir soruya karşılık, konunun halen gündemde olduğunu, Karpaz yöresinde tespit edilen bölge için gerekli çalışmaların sürdürüldüğünü söyledi.

Bir süre önce ÇED raporu çıktığını, çalışmaların da devam ettiğini belirten Küçük, “Bazı iddialar değerlendiriliyor. Bunlar, o yörede eski eserlerin olup olmadığı merkezindedir. Tabii ki bunların netlik kazanması lazım” dedi.

Yatırımı hükümet olarak desteklediklerini, bunu her aşamada söylediğini vurgulayan Küçük, şunları kaydetti:

“Ülkeye yatırıma ihtiyacımız vardır. Devamlı yurt dışından, Anavatanımızdan yatırımcı çağırıyoruz. Gelen yatırımların da, tabi ki tedbirler alındıktan sonra uygun yörelerimizde yapılmasına çalışıyoruz. Halkımızın ekonomisinin daha da iyi duruma gelebilmesi, özellikle iş bulma konusunda sıkıntı çeken yörelerimize bu gibi yatırımların kanalize edilmesinde de fayda görüyoruz ve o konudaki çalışmalar da devam ediyor.”

ÖZERSAY’IN ÖNERİSİ…

Başbakan İrsen Küçük, petrol dolum tesisi için Cumhurbaşkanı'nın Özel Temsilcisi Kudret Özersay’ın Erenköy’ü işaret ettiğinin anımsatılması üzerine ise, “Ülkede fiziki plan çalışmaları yapılmadığı için kesin olarak bölge söylenemiyor. Biraz da sıkıntımız ondan dolayıdır” diyerek bu konulardaki çalışmaların sürdüğünü kaydetti.

Hükümete geldiği günden itibaren Lefkoşa İmar Planı ve ülkenin fiziki planı için ilgili birimlere talimatı olduğunu anlatan Küçük, bu iki konunun her halükarda çözülmesi gerektiğine işaret etti.

Lefkoşa İmar Planı’nın tamamlanarak ilgili belediyelere sevkedildiğini ve yasal sürenin tamamlandığı 17 Mayıs’ta yürürlüğe girmiş olacağını açıklayan Küçük, böylelikle bu yöndeki beklentinin de karşılanmış olacağını ifade etti.

Başbakan Küçük, ülkenin Fiziki Planı için de Şehircilik Dairesi’nce hazırlıkların hükümetin de desteğiyle sürdüğünü ve bir an önce tamamlanmasını istediklerini söyleyerek, bu yöndeki çalışmalar tamamlandıktan sonra ülkenin hangi yörelerine ne tip yatırımlar yapılacağının kesinleşmiş olacağını kaydetti.

YAGA’nın da bu plan çalışmaları çerçevesinde gelecek yatırımları yön vermesinin mümkün olacağını ifade eden Küçük, “Erenköy de KKTC toprağıdır. Bütün diğer topraklarımız gibi Erenköy de bu fiziki plan içerisinde değerlendirilecektir” şeklinde konuştu.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim