• BIST 9548.09
  • Altın 2501.515
  • Dolar 32.4997
  • Euro 34.5525
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 23 °C

Eski üniformalar kemer ve çanta oluyor

Eski üniformalar kemer ve çanta oluyor
Yeniden değerlendirilerek KLM uçaklarında satılmaya başlanacak çanta ve kemerlerden elde edilecek gelir çevre projelerine harcanacak .

ESKİ ÜNİFORMALAR KEMER VE ÇANTA OLUYOR

Yeniden değerlendirilerek KLM uçaklarında satılmaya başlanacak çanta ve kemerlerden elde edilecek gelir çevre projelerine harcanacak.

Havayolu şirketleri kabin memurlarının eski üniformalarını geri dönüşümle kemer ve çanta haline getiriyor. Hollandalı KLM Havayolları tarafından uygulanan çalışmayla 11 bin pilot, kabin memuru ve yer görevlisinin üniformaları toplanarak Texperium şirketine verildi.

Geri dönüşümü sağlanan eski üniformalardan elde edilen kumaşlardan aynı zamanda havayolunun yeni üniformalarını tasarlayan Hollandalı kreatör Mart Visser özel çanta ve kemer dizayn etti. KLM uçaklarında satılmaya başlanacak bu ürünlerden elde edilecek gelir çevre konusunda araştırma geliştirme projelerine harcanacak.

GÜVENLİK NEDENİYLE TOPLANIYOR

Hollanda hükümeti tarafından desteklenen Texperium şirketi, geri dönüşüm projesinde önce üniformaları kumaş özelliklerine göre ayırdı. Düğme, fermuar gibi plastik ağırlıklı parçalar için farklı geri dönüşüm işlemleri uygulandı. Kumaşlar ise çok küçük parçalar haline getirilerek preslendi. Havayolu şirketleri genellikle iki yılda bir uçuş ve yer personelinin üniformalarını yeniliyor. Ya tasarım değiştiriliyor ya da eskidiği için yenileri veriliyor. Değiştirilen üniformalar, kötü amaçlı kullanımın önüne geçilmesi amacıyla havayolları tarafından toplanıyor. Örneğin Türk Hava Yolları’nda görevinden ayrılan personel üniformasını geri vermek zorunda. Bazı havayolları da her değişimde üniformanın eskisini çalışandan mutlaka alıyor. En çok korkulan eski bir üniformayı giyen kötü niyetli kişilerin havalimanlarında dolaşmaları ve uçaklara yaklaşmaya çalışmaları.

JAL ÜNİFORMALARI SEKS KULÜPLERİNDE

Tokyo’daki erotik kulüplerde kullanılan ve ikinci elde fiyatları Beş bin liraya ulaşan kabin memuru üniformaları nedeniyle Japon Havayolları (JAL) soruşturma başlattı. 400 kabin memurunun eski üniformalarını kulüplere sattığını belirlendi. Havayolu şirketi seri numaralara sahip üniformaları toplayarak bunları satan personeline dava açtı.

Kaynak: Ucusrotasi.com

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim