• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C

Eskinazi; "Türkiye, lojistik üs olabilir"

Eskinazi; "Türkiye, lojistik üs olabilir"
İZTO, 60 milyar dolarlık pazarı bulunan Türkiye lojistik sektörünün 2015'te 150 milyar dolarlık büyüklüğe ulaşacağı öngürüldüğüne ve ülkenin bir lojistik üs olabileceğine dikkat çekti

Hedef 2015'te 150 milyar $'lık büyüklüğe ulaşmak

İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Jak Eskinazi, 60 milyar dolarlık pazarı bulunan Türkiye lojistik sektörünün 2015'te 150 milyar dolarlık büyüklüğe ulaşacağını öngürüldüğünü, ülkenin bir lojistik üs olabileceğini söyledi. İZTO'da düzenlenen Lojistik ve Tedarik Zinciri Yönetimi seminerinin açılışında konuşan Eskinazi, küreselleşmeyle birlikte ekonomilerin birbirine giderek yakınlaştığına dikkati çekti.

Bu süreçte üretim ve pazarlamanın uluslararası hale gelmesinin malların güvenli ve hızlı şekilde ulaştırılmasının önemini artırdığını dile getiren Eskinazi, firmaların da maliyetleri düşürme ve müşteri memnuniyeti konularına odaklandıklarını kaydetti. Eskinazi, ekonomik ve sürdürülebilir gelişme için lojistiğin büyük önem taşıdığını, Türkiye'de sektörün giderek dinamik bir hal aldığını belirterek, şu bilgileri verdi:

'' Ortadoğu, Türk Cumhuriyetleri ve Avrupa'yı kapsayan bu coğrafyada bir köprü görevi üstlenen Türkiye lojistik üs olma potansiyeline sahiptir. Lojistik sektörü dünya genelinde 6 trilyon dolar, Türkiye'de ise 60 milyar dolarlık bir büyüklüğe sahip. Sektörün gelişmiş düzeye ulaşması ve dünya standartlarına yaklaşması, ülkemiz ekonomisi açısından da son derece önemlidir. Lojistik sektörünün 2015 yılında dünyada 10-12 trilyon dolarlık, Türkiye'de ise 120-150 milyar dolarlık büyüklüğe ulaşacağı öngörülüyor. İhracat ve ithalattaki büyüme de sektöre yansıyor. 2023 yılında hedefimiz 500 milyar dolar ihracat rakamına ulaşmak. Bu rakama ulaşılınca ülkemiz bugün dünya ticaretinden aldığı yüzde 0.81'lik payı yüzde 1.46'ya yükseltecek.''

Seminerde sektörün tanınmış akademisyenlerinden olduğu belirtilen Ohio Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr.Dougles Lambert, tedarik zinciri yönetimi, ölçümleme ve satışta lojistiğin değeri konularında sunum yaptı.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim