• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

Eskişehir'de hızlı tren köylüye çile oldu

Eskişehir'de hızlı tren köylüye çile oldu
Eskişehir-İstanbul arasında yapılan hızlı tren yolunun Satılmış köyünü ortadan ikiye bölmesi, köy halkını ayaklandırdı.

HIZLI TREN KÖYLÜYE ÇİLE OLDU

Eskişehir-İstanbul arasında yapılan hızlı tren yolunun Satılmış köyünü ortadan ikiye bölmesi, köy halkını ayaklandırdı.

Yolun tam ortasından geçen hızlı tren yolu nedeniyle köyün diğer tarafına geçmek için 1 kilometre yürümek zorunda kalan köylüler, eylem yaparak durumu protesto etti. Köylüler, sorunlarının çözülmemesi halinde yolu kapatarak, kazma küreklerle kendilerine yol yapacaklarını söyledi.

Eskişehir ile İstanbul'u birbirine bağlayacak hızlı tren yolu, Eskişehir'in Tepebaşı İlçesine bağlı Satılmışoğlu Köyü'nde köylüleri ayaklandırdı. Çalışmaları yapılan hızlı tren güzergahının köyü ortadan ikiye bölmesi üzerine köylülerin karşı mahalleye geçmesi için hemzemin geçit yapıldı. Ancak daha sonra bu geçit kapatılınca köylüler köyün karşı tarafına geçmek için bir kilometre yürümek zorunda kaldı. Hızlı tren yolu nedeniyle köyleri ikiye ayrılan Güney bölümdeki köylüler, sağlık ocağı, bakkal, kahvehane ve şehir merkezine gitmek için bir kilometre yürümek zorunda kalıyor. Güney bölümde oturan öğrencilerde, yine her gün bir kilometre yürüyerek okula gidiyorlar. Bu duruma tepki olarak eylem yapan köylüler, sorunlarının çözülmesi için sorumlulara çağrıda bulundu.

Kapatılan tren yolu üzerindeki hemzemin geçitte toplanan köylüler, tren yolu etrafında yürüyerek, yaşananlara protesto etti. Çocuklarında destek verdiği eylemde, "Köprü istiyoruz", " Köprü hakkımız söke söke alırız" ve "Köprü yoksa oy yok" şeklinde slogan attı. Köylüler adına bir açıklama yapan Muhtar Ahmet Tuna, kendilerine görevliler tarafından üst geçit yapma sözü verildiğini, hatta arsa paralarının sahiplerin hesabına yatırıldığı ancak, daha sonra aniden bundan vazgeçilerek kendilerine üst geçidin yapılmayacağının söylendiğini kaydetti.

Daha sonra köyün dışına bir köprü yapıldığını belirten Tuna, Devlet Demiryolları görevlileri, AK Parti İl Başkanı Salih Koca ve milletvekili Murat Mercan ile görüşerek durumu kendilerine izah ettiğini, onların köye gelerek durumu yerinde incelediğini anlattı. Yapılan incelemeler sonucunda yayalar ve hayvanlar için geçit yapılması kararının alındığını söyleyen Tuna, daha sonra bunun da yapılmayacağını ve başlarının çaresine bakmaları gerektiğinin söylendiğini belirtti.

Yapılan üst geçidi kullanmanın mümkün olmadığını, yapılan köprünün de köye 1 kilometre uzakta olduğunu dikkat çeken Tuna, ''Okula giden çocuklarımız günde fazladan 2 kilometre yürümek zorunda kalıyorlar. Üstelik geçitten geçerken can güvenlikleri yok. Köyün geçimi hayvancılıktır. Bu köprüden hayvan geçemez. Bu köprüde çok kaza olacaktır. Yetkililere yalvarıyorum, bu işi hafife almayın. Seçimden seçime hatırlanmak istemiyoruz. Sorunumuzu çözsünler'' şeklinde konuştu.

Cami, okul, dükkan gibi yapıların köyün diğer tarafından kalması nedeniyle buralara gidemediklerini, gitmek için fazladan 2 kilometre yürümek zorunda olduklarını vurgulayan köylüler ise ''Karşı tarafa geçerken insanlarımız ölecek. Bu sorunu çözmek için illa birilerinin ölmesi mi lazım?'' diye konuştu.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim