• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C

Eskişehir'de otobüs tamircisi jetski yaptı

Eskişehir'de otobüs tamircisi jetski yaptı
Eskişehir'de bir otobüs tamircisi beş yılda bin 500 TL harcayarak ‘Türk Usülü’ jetski yapmayı başardı.

Ailesi ile gittiği tatil bölgesinde fiyatının pahalı olmasından dolayı çocuklarının jetskiye binememesine içerleyen otobüs tamircisi Osman Usta, bundan yaklaşık 5 yıl önce çalışmalara başladı.

Defalarca denemeler yapan usta, dükkanına bir havuz kurmaktan bile çekinmedi. Uzun denemeler sonrasında kalıbı, sonra da fiber sayesinde jetskiyi yapmayı başardı.

BİN 500 TL'YE MAL ETTİ

Orijinallerinin 60 bin TL’ye kadar müşteri bulduğu jetskiyi sadece bin 500 TL’ye mal aden Osman Usta, Türklerin yapamayacağı hiçbir şey yok diyerek, istendiği taktirde yerli otomobilin de yapılabileceğini söyledi.

HAYALİ PORSUK ÇAYI'NDA KULLANMAK

Osman Usta'nın şimdiki hayali ise jetskiyi Porsuk Çayı'nda kullanmak. Yaklaşık 40 yıldır otobüs tamircisi olduğunu ifade eden Osman Zorbek, “Bir hobi amaçlı çocukların aklına gelmesiyle jetsikyi yapmaya karar verdik. Tatile gittiğimizde çocuklar orada bulunan bir jetskiye binmek istedi. Bizim de bindirmeye gücümüz yetmeyince hırslanarak yapmak istedim” dedi.

DÜKKANIN İÇİNE HAVUZ YAPTI

Jetskinin kabinini yaparken zorlanmadığını dile getiren Zorbek, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Yüzdürmede sonuç alamadım. Bizim bu konuda tecrübemiz yoktu. Dükkanın içine bir havuz yaparak onun içinde defalarca denedim. Bu şekli alması yaklaşık 5 seneyi buldu. Başta bunu sactan yaptım. Ondan sonra kalıp çıkartarak, fibere döndürdüm. İki parçadan oluşuyor. Arasından sızdırmazlığı var.

ORİJİNALLERİ 60 BİN TL CİVARINDA

İçinde ise jeneratör motoru var. Motor 10 beygir ve dizel. Bu sene barajda ya da izin alabilirsek, Porsuk Çayı'nda yüzdürmeye çalışacağız. Bunun motor aksamına bin TL, diğer fiber kısmına ise 500 TL harcadım. Bana toplam maliyeti bin 500 TL. Orijinallerine göre komik bir rakam. Orijinallerinin fiyatları internetten baktığımıza göre 60 bin TL civarında.”

"TÜRK'ÜN YAPAMAYACAĞI YOK"

Teknolojinin şuanda geliştiğini ifade eden Zorbek, “Türk’ün yapamayacağı yok. Hele bu zamanda. Eskiden takım, parça yoktu. Ama şimdi her türlü imkan var. Kafasını çalıştıran bir sanatkarın yapamayacağı bir şey yok. Bizim çıraklık zamanımızda her şey zordu. Şimdi her bir parçayı bulmak çok kolay” diye konuştu.

www.ulastirma.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim