• BIST 9129.9
  • Altın 2324.276
  • Dolar 32.361
  • Euro 34.9529
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 14 °C

Esrarengiz gemi Türkiye'ye doğru ilerliyor

Esrarengiz gemi Türkiye'ye doğru ilerliyor
Suriye'ye silah göndermek için İran'ın kiraladığı iddia edilen gemi, dün esrarengiz bir şekilde ortadan kaybolmuştu. 24 saat sonra yeniden izi bulunan geminin Türkiye'ye doğru geldiği iddia edildi.

İran'ın Suriye'ye silah ve askeri gereçler göndermek için Ukraynalı bir şirket üzerinden kiraladığı Alman bandıralı kuru yük gemisi "Atlantic Cruiser" geçtiğimiz cuma günü Suriye'nin Tartus limanına 80 kilometre mesafede tespit edilmişti. Suriye'ye silah taşıdığı iddia edilen geminin, Şam tarafından uyarıldıktan sonra rotasını değiştirdiği belirtilmişti. "Atlantic Cruiser" dün ise izini kaybettirmişti.

KIBRIS'I GEÇTİ TÜRKİYE YOLUNDA

Kuru yük gemisi "Atlantic Cruiser"in Suriye'ye silah taşıdığını iddia eden Alman Der Spiegel dergisi, izini kaybettiren geminin yerinin yeniden tespit ettiğini ve saatte 8 mil hızla Türkiye'ye doğru yol aldığını ileri sürdü. İnternet üzerinden gemileri kontrol eden bir sistem sayesinde, 6 bin 200 tonluk "Atlantic Cruiser"i tespit ettiklerini belirten Der Spiegel, İran silahı yüklü geminin Kıbrıs'ı geçtikten sonra Türkiye'ye yöneldiğini savundu.

TÜRKİYE DE BİLGİLENDİRİLİYOR

Der Spiegel'ın haberinde, Alman hükümetinin geminin işletmecisi C.E.G Bulk Chartering'den bir açıklama beklediği de belirtildi. Alman hükümetinin ayrıca Türkiye, Lübnan ve Kıbrıs'taki büyükelçilerine direktif vererek, bu ülke hükümetlerini gemi hakkında bilgilendirdiği vurgulandı. Almanya'nın şiddet olayları nedeniyle Suriye rejimine uygulanan silah ambargosunun delinmemesi için "Atlantic Cruiser" hakkında bölge ülkelerini bilgilendirdiği belirtildi.

CİBUTİ'DEN YOLA ÇIKMIŞTI

Alman bandıralı "Atlantic Cruiser"in İran'a ait bir gemiden geçtiğimiz hafta söz konusu yükü Cibuti limanında alarak, Suriye'nin Tartus limanına doğru yola çıktığı iddia edilmişti. Olayın ortaya çıkmasının ardından Der Spiegel'e "Atlantic Cruiser" gemisinin işletmecisi Alman C.E.G Bulk Chartering şirketinden Tosten Lüddeke açıklama yapmıştı.

"Geminin silah taşıdığı bilgisi bize ulaşır ulaşmaz, durdurduk" diyen Lüddeke, "Kuru yük gemimiz, Ukrayna'nın Odessa kentinde kayıtlı "White Wale Shipping" tarafından kiralandı. Bize yük olarak pompa ve benzeri maddeler bildirildi. Silah olduğunu bilseydik asla taşımazdık" demişti.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim