• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C

ESTAŞ, '2013 yılı en iyi tedarikçisi' seçildi

ESTAŞ, '2013 yılı en iyi tedarikçisi' seçildi
Sivas'tan 46 ülkeye eksantrik mili ihraç eden ESTAŞ, McLaren lüks segmentinin motor tedarikçisi olan firma tarafından "2013 yılı en iyi tedarikçisi" seçildi.

ESTAŞ Eksantrik Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, başka firmaların dikkatini de çekerek ihracat yaptığı ülke sayısını 51'e yükseltmeyi hedefliyor.

1977'de kurulan ESTAŞ, Sivas Organize Sanayi Bölgesi'nde (Osb) 32 bini kapalı olmak üzere 130 bin metrekare alanda üretim faaliyetini sürdürüyor.

Ünlü firmaların ürettiği otomobiller ile ağır vasıtaların, lokomotiflerin ve gemi jeneratör motorlarının eksantrik milini (kam mili) imal eden ESTAŞ, 46 ülkeye parça ihraç ediyor.

McLaren lüks segmentinin motor tedarikçisi olan Ricardo UK tarafından "2013 yılı en iyi tedarikçisi" seçilmenin gururunu yaşayan ESTAŞ yönetimi, başka firmaların dikkatini de çekerek ihracat yaptığı ülke sayısını 51'e yükseltmeyi hedefliyor.

Ricardo UK'un, 3-4 litre segmentinde 3800 cc'lik V8 motoruyla "yılın motoru" seçildiği belirtilen "M838T" motorlu "Supercar" aracı için "2013 yılı en iyi tedarikçisi" olarak belgelendirilen ESTAŞ, üretim kapasitesini artırmayı planlıyor.

2 BİN ÇEŞİT EKSANTRİK MİLİ

ESTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Döner, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1977 yılında kurulan firmalarının zamanla otomotiv sektöründe kendini kabul ettirdiğini ve yurt dışına ihracat yapmaya başladığını belirterek, "Fabrikamızı sürekli kendi içerisinde yenileyerek, çalışanlarımızın motivasyonunu artırarak, eğitimler vererek iyileşmeyi ve dışa açılmayı öngören bir vizyon oluşturduk" dedi.

ESTAŞ'ın, ünlü firmalarla yeni projeler geliştirdiğini dile getiren Döner, şunları kaydetti:

"Dünyaca ünlü ve kaliteye önem veren firmaların dikkatini çekerek onlarla çalışmaya başlamış bir ESTAŞ var. ESTAŞ, birinci lige oynuyor. Önümüzdeki 3-5 yıl içerisinde bu gelişmeler doğrultusunda kapasitemizi ve üretimimizi artırarak ciromuzu 10'a katlama gibi bir hedefimiz var. ESTAŞ, marka firmalarla 4-5 proje geliştirmiş durumda. Bu uğraşlarımız devam ederken yurt içerisindeki orijinal ürün üreticisi ve yedek parça piyasasına da hitap ediyoruz. Döküm ve işleme fabrikasında 400'ün üzerinde çalışanımızla yaklaşık 2 bin çeşit, sabit ve içten yanmalı motorlara, lokomotiflere ve gemi jeneratör motorlarına en küçüğünden en büyüğüne kadar eksantrik mili üretiyoruz."

ESTAŞ'ta üretilen eksantrik millerini Fransa, Danimarka, ABD, İngiltere, Hindistan, İtalya, Almanya, Romanya, Avusturya ve İran gibi ülkelere gönderdiklerini belirten Döner, kapasite artırımıyla beraber çeşitler bazında da artış yapmayı ve ihracat yapılan ülke sayısını 51'e yükseltmeyi planladıklarını ifade etti.

BÜYÜKLERDEN ORTAKLIK TEKLİFİ GELİYOR

Abdullah Döner, birçok firmaya eksantrik mili üreten ESTAŞ'ın, McLaren lüks segmentinin motor tedarikçisi olan Ricardo UK tarafından "2013 yılı en iyi tedarikçisi" seçildiğini belirterek, "Bu, bizi onurlandırmıştır, heyecanımızı ve şevkimizi artırmıştır. Bu tür belgelerle onure edilmemiz çalışma şevkimizi artırmaktadır" diye konuştu.

İleriki yıllarda başka firmaların da dikkatini çekmeyi hedeflediklerini kaydeden Döner, ESTAŞ'ın kapasitesini artırarak Sivas'a ve ülkeye hizmet etmeyi sürdüreceklerini söyledi.

ESTAŞ'ın döküm fabrikasında ürettiği kam millerine büyük talep olduğunu ve dökümü taslak olarak da ihraç ettiklerini dile getiren Döner, "Kendimizi marka olarak kabul ettirmemizin sonucunda büyük firmalar tarafından ESTAŞ'a ortaklık teklifleri yapılıyor. Hindistan'dan, Rusya'dan ve İran'dan yıllardır bu talepler devam ediyor. Biz, bu faaliyetlerimizi ülkemizde artırarak devam ettirmekten yanayız. Dünyanın bir gerçeğidir ki günümüzde her yerde ortaklıklar, şirket evlilikleri olabilir. Bu konulara da açığız ve faaliyetlerimiz sürüyor" diye konuştu.

Döner, gelecek yıllarda Sivas'ta yeni projelerle çok ciddi yatırımlar öngördüklerini ve çalışan sayısını ikiye katlamayı hedeflediklerini belirtti.

www.ulasimonline.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim