• BIST 9136.05
  • Altın 2324.383
  • Dolar 32.3675
  • Euro 34.9483
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 14 °C

Estram bir yılda Polonya nüfusu kadar yolcu taşıdı

Estram bir yılda Polonya nüfusu kadar yolcu taşıdı
Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından 11 yıl önce hayata geçirilen ve kent içi ulaşımı sağlayan tramvaylar, her geçen yıl rekora koşuyor

Şehir merkezinde hizmet veren tramvaylar 2014 yılında 37 milyon 294 bin 241 yolcu taşıyarak yaklaşık olarak Polonya nüfusu kadar vatandaşı misafir etti.

İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Eskişehir Hafif Raylı Sistem İşletmesi (ESTRAM) Genel Müdürü Hakan Murat Bayındır, 2014 yılında yeni hatların da devreye girmesi ile birlikte, tramvayların, bir yılda toplam 37 milyon 294 bin 241 kişiyi yolcu ettiğini belirtti. 2014 yılı toplam yolcu sayısının, bir önceki yıla göre yüzde 9,4 oranında arttığını ifade eden Bayındır, bir yılda 2 milyon 544 bin 245 kilometre yol kat eden tramvayların dünyanın çevresinde yaklaşık 407 tur attığını kaydetti.

Mevcut durumda uzatma hatlarının da devreye girmesiyle günlük toplam bin 80 sefer, yaklaşık 9 bin kilometre yol yapıldığını aktaran Bayındır, uzatma hatlarının işletiminin belirlenmesi için Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) ve İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ile birlikte çalışmalar yapıldığını dile getirdi. Bayındır, “Bu çalışmalarla yolculuk hareketleri ve beklentileri, yolcu sayıları, yüz yüze anket çalışmaları ve işletme kısıtları (tramvay sayısı, sinyalizasyon ve benzeri) göz önüne alınarak yeni hatlar belirlenmiştir. Bu duruma göre işletim yapılan hatlar: Otogar – SSK, Otogar – Osmangazi Üniversitesi, Osmangazi Üniversitesi – SSK, Emek/71 Evler – Opera, SSK – Batıkent, SSK – Çamlıca, Osmangazi Üniversitesi – Çankaya’dan oluşmaktadır” dedi.

Bayındır, 19’u kadın olmak üzere toplam 123 vatmanın Estram’da görev yaptığından da söz etti.

Uzatma hatları ile ilgili bilgiler veren Hakan Murat Bayındır, “Uzatma hatları yapılan yolculuğun yaklaşık yüzde 20’lik bir kısmını oluşturmaktadır. Özellikle Emek / 71 Evler hattında beklenenin üstünde yolcu sayısına ulaşılmıştır. Diğer hatlarımız olan Batıkent-Çamlıca ve Çankaya da ise beklenen yolcu sayısına ulaşılmış, zamanla artması beklenmektedir” ifadelerini kullandı.

www.ulastirma.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim