• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 22 °C

Etihad, Air Berlin Türkiye'ye "dur" dedi

Etihad, Air Berlin Türkiye'ye "dur" dedi
Berlin’de düzenlenen dünyanın en büyük turizm fuarlarından biri olan ITB’de Air Berlin Türkiye’nin aldığı karar konuşuldu.

AIRBERLIN TÜRKİYE'YE ETIHAD 'DUR' DEDİ!

Berlin’de düzenlenen dünyanın en büyük turizm fuarlarından biri olan ITB’de Air Berlin Türkiye’nin aldığı karar konuşuldu.

Air Berlin’i satın alan Etihad Havayolları Türkiye uçuşlarına “dur” diyecek karar aldığı iddia edildi.Dünyanın dört bir tarafından gelen katılımcılarla en büyük fuarlardan biri olma özelliğini taşıyan ITB fuarına Air Berlin Türkiye damgasını vurdu. ITB fuarından en çok konuşulan konular arasında Air Berlin’i satın alan Etihad Havayolları’nın Air Berlin Türkiye’ye karşı çıktığı iddia edildi.

Ortakları arasında Pegasus Havayolları’nın da bulunduğu Air Berlin’in hisselerinin yüzde 38’ni satın alan Etihad Havayolları’nın “Havacılıkta kar etmediğimiz yere uçmayacağız. Türkiye’de zarar ediyorsak neden uçalım” dediği ifade edildi. Etihad’ın “Air Berlin olarak Türkiye’ye zaten uçuyoruz. Air Berlin Türkiye’ye ne gerek var” dediği de iddialar arasında.

Air Berlin Türkiye’nin operasyonları için İzAir’in üç uçağı tahsis edilmiş ve uçaklara Air Berlin logosu yapıştırılmıştı. Operasyonlar için üç uçak ise Air Berlin’den gelecekti. Ancak Etihad Havayolları’nın itiraz etmesi üzerine bu fikirden vazgeçildiği belirtiliyor.

Bir başka iddiaya göre ise Etihad Havayolları’nın itiraz etmesi üzerine Türkiye yapılanmasında ciddi sıkıntılar yaşanıyor. Bazı personelin bu sebeple işten çıkartıldığı da gelen haberler arasında.

Air Berlin Türkiye’nin bilet satışları Berlin’den operasyon hizmetleri ise Türkiye’den Pegasus Havayolları sorumluluğunda yapılacak.

www.UlasimOnline.Com 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim