• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C

Etihad Airways ve iştiraklerine 700 milyon dolarlık fon

Etihad Airways ve iştiraklerine 700 milyon dolarlık fon
Etihad Airways, alt şirketi Etihad Havalimanı Hizmetleri ve hisse sahibi olduğu iştirakleri airberlin, Air Serbia, Air Seychelles, Alitalia ve Jet Airways ile birlikte uluslararası piyasalardan 700 milyon ABD doları fon sağladı.

Şirketlerine ve iştiraklerine olan güvenin küresel finans çevreleri tarafında teyit edildiğini açıklayan şirketin Etihad Airways Başkanı ve CEO’su James Hogan şunları söyledi:

“Sermaye yatırımı stratejimiz bir artı birin ikiden fazla etmesi üzerine yani grup olarak gelirlerimizi yükseltmemiz, harcamalarımızı azaltmamız ve yeni iş sinerjileri ortaya çıkarmamız üzerine kurulu. Şimdiden bilgi işlem platformları, filo alımı ve eğitim harcamalarının ortak hale getirilmesi gibi kayda değer fırsatlar tespit etmiş durumdayız.”

Etihad Airways ve iştirakleri, sağlanan fonu büyük oranda sermaye harcamaları ve filo yatırımının yanı sıra her havayolunun ihtiyacına göre yeniden finansman için kullanacak

İlk defa iştirakleri ile birlikte fon sağlayan Etihad Airways, bugüne kadar büyüme stratejisi için 80’den fazla finansal kuruluştan 11 milyar ABD Doları’nın üzerinde fon desteği aldı.

Etihad Airways Hakkında

2003 yılında Birleşik Arap Emirlikleri’nin ulusal havayolu şirketi olarak kurulan Etihad Airways, 2014 yılında 14,8 milyon yolcu taşıdı. Orta Doğu, Avrupa, Amerika, Afrika, Avustralya veAsya’da halihazırdaki uçtuğu veya başlayacağını duyurduğu toplam 110 uçuş noktası bulunan şirketin filosu 119 Boeing ve Airbus uçaktan oluşuyor. Etihad Airways’in ayrıca 66 Boeing 787, 6 Airbus A380, 25 Boeing 777-X ve 62 Airbus A350 olmak üzere 200'ün üzerinde kesin uçak siparişi bulunuyor.

Airberlin, AirSerbia, AirSeychelles, AerLingus, Alitalia, Jet Airways ve Virgin Australia’da sermaye yatırımı bulunan Etihad Airways, ayrıca Alitalia ve Darwin Airline tarafından işletilen İsviçre merkezli Etihad Regional'a yaptığı sermaye yatırımı için onay bekliyor.

Etihad Airways’in; airberlin, Air Serbia, Air Seychelles, Alitalia, Etihad Regional, Jet Airways ve NIKI gibi benzer anlayıştaki havayolu şirketleriyle birlikte oluşturduğu Etihad Airways Partners, yolculara daha gelişmiş bir uçuş ağı ve tarifesi ile daha kapsamlı sadakat programı kazanımları sunuyor. Daha detaylı bilgiye şirketin www.etihad.com adresindeki web sitesinden ulaşılabiliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim