• BIST 9117.17
  • Altın 2325.622
  • Dolar 32.3666
  • Euro 35.0423
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C

Etihad, Jat Airways’in %49'unu satın aldı

Etihad, Jat Airways’in %49'unu satın aldı
Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) ulusal havayolu Etihad Havayolları, Sırbistan’ın ulusal havayolu şirketi Jat Airways’in yüzde 49 hissesini satın aldı.

 

Şirket ayrıca Jat Airways ile 5 yıllık bir yönetim anlaşması da imzaladı. Anlaşmayla birlikte şirketin ismi Air Serbia olarak değiştirildi.
 
Etihad Havayolları CEO’su James Hogan ve Sırbistan Hükümeti Başbakan Yardımcısı Aleksandar Vučić tarafından Belgrad’ta düzenlenen bir basın toplantısında duyurulan anlaşma ile Etihad Havayolları şirkete, 1 Ocak 2014 tarihinden itibaren özsermayeye aktarılması planlanan 40 milyon ABD Doları değerinde kredi imkanı da sunmuş oldu. Ayrıca hem Sırbistan Hükümeti hem de Etihad Havayolları Air Serbia’ya 60’ar milyon ABD Doları hissedar kredisi vermek üzere anlaştı.
 
Air Serbia’yı öz sermaye birliğine ekledikleri için çok mutlu olduklarını belirten Etihad Havayolları CEO’su James Hogan: “Sürdürülebilir, rekabetçi ve karlı bir havayolu oluşturmak için hem Air Serbia hem de hissedarlarıyla birlikte çalışmak için sabırsızlıkla bekliyoruz. Bu süreç tabi ki zorlayıcı olacak ama hem Sırbistan Hükümeti hem de biz finansal yatırımımızın yanı sıra tecrübelerimizi de paylaşarak Sırbistan’ın önemli bir geçmişe sahip olan bu havayolunu çok daha parlak bir geleceğe taşıyacağız” dedi.
 
Anlaşmayla Air Serbia’nın halihazırda uçuş gerçekleştirdiği 33 noktaya, 12 yeni güzergah daha eklenecek. Yeni güzergahlar, Banja Luka, Beyrut, Bükreş, Budapeşte, Kahire, Kiev, Ljubljana, Prag, Sofya, Varna, Varşova ve Etihad Havayolları’nın gerçekleştirmekte olduğu günlük uçuşlarını tamamlamak üzere Abu Dabi olacak.
 
Jat Airways’in 10 Boeing 737-300’den oluşan filosu uçuşlardan çekilecek ve kısa bir sure içinde dar gövdeli uçaklar kiralanacak. Uzun dönemde ise Air Serbia için 10 yeni dar gövdeli uçuşun siparişi verilecek.
 
Tam 80 yıldır hizmet veren Jat Airways’in Air Serbia olarak tekrar markalandırılması sırasında, marka olarak geçmişten kopmak hedeflenirken, Sırp kökenlerinden ve kültürel mirasından uzaklaşmamaya özen gösterildi. İsmi ve görüntüsü değişen Air Serbia’nun yeni CEO’su son olarak Sabre Airline Solutions Güney Batı Asya Bölge Yöneticisi görevini yürüten Dane Kondic oldu. Kondic’in havacılık sektöründe 20 yıldan fazla tecrübesi bulunuyor.   
 
Air Serbia, Etihad Havayolları’nın airberlin, Air Seychelles, Virgin Australia, Aer Lingus ve Jet Airways’den sonra özsermaye anlaşması yaptığı altıncı havayolu şirketi oldu.  
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim