• BIST 9059.38
  • Altın 2295.098
  • Dolar 32.3137
  • Euro 35.1151
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Etihad ve Airberlin ortaklığı uçuşa geçiyor

Etihad ve Airberlin ortaklığı uçuşa geçiyor
Almanya ve Avusturya’nın düzenleyici kurumları geçtiğimiz ay Etihad Havayolları’nın airberlin’deki hisselerini 29.21’e yükselten anlaşmayı onayladı.

Etihad ve Airberlin ortaklığı uçuşa geçiyor

Almanya ve Avusturya’nın düzenleyici kurumları geçtiğimiz ay Etihad Havayolları’nın airberlin’deki hisselerini 29.21’e yükselten anlaşmayı onayladı.

Şirketler arasında onaylanan stratejik ortaklık, yolculara 239 destinasyondan oluşan küresel bir ulaşım ağı sağlarken, Abu Dabi, Berlin, Düseldorf, Viyana ve Palma de Majorca gibi merkezlerden bağlantı imkanı da sunuyor. 
 
İki havayolu şirketi de birbirlerinin uçuş ağı üzerinden birçok ortak uçuş anlaşmasından faydalanabilecek, uçuş ödül programları Etihad Guest ve topbonus, birbirine entegre edilecek ve her iki şirketin yolcuları karşılıklı olarak puan kazanabilecek ve harcayabilecek, Abu Dabi ve Düseldorf’ta ortak bakım hizmetleri yapılabilecek.
Etihad Havayolları Başkanı ve CEO’su James Hogan anlaşmanın onayının alınmasıyla ilgili: “Mevzuata ilişkin tüm onayların başarılı bir şekilde alınmış olmasından dolayı oldukça mutluyuz. Artık konuklarımıza, iki şirketin birleşmiş uçuş ağından göz dolduran bir teklif sunma planlarımız doğrultusunda ilerleyebiliriz.” 
 
“Etihad Havayolları ve airberlin arasındaki ortaklık, rekabet yaratarak olumlu bir pazar etkisi yaratacak ve tüm dünyadaki yolcular için üstün fayda sağlayacak.”
 
“Bu tarihimizde önemli bir kilometre taşı ve gelecek yıllarda fazlasıyla olumlu etkiler yaratacak ilk adım...” şeklinde konuştu.
 
airberlin CEO’su Hartmut Mehdorn ise konuyla ilgili olarak: “Bu anlaşmanın hem her iki şirketin hem de konuklarının yararına olacak çok başarılı bir işbirliğinin başlangıcı olduğuna inanıyorum. Bu anlaşma gelecekteki ortak pazar için rakipsiz fırsatlar yaratıyor ve sinerji yaratımı ile maliyet optimizasyonu için önkoşul sağlıyor”, dedi.
 
Etihad Havayolları ve airberlin grubu yılda 40 milyondan fazla yolcu taşıyor, filolarında 233 uçak bulunduruyor ve 18,000 kişiye iş sağlıyor.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim