• BIST 9456.54
  • Altın 2497.51
  • Dolar 32.5859
  • Euro 34.7825
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 20 °C

Etihad'dan milyon dolarlık rakamlar açıklandı

Etihad'dan milyon dolarlık rakamlar açıklandı
Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) ulusal havayolu şirketi Etihad Havayolları, 2012 yılında yüzde 200 oranında artış elde ederek karını 42 milyon dolara yükseltti.

 

Şirket, 2012 yılında gelirlerinde bir önceki yıla oranla yüzde 17 artış sağlayarak 4,8 milyar ABD Doları ciroya, yolcu rakamlarında ise yüzde 23 oranında artışla 10,3 milyona ulaştı...
 
Bu rakamların yükselmesinde etkili olan uçuş anlaşmaları ve öz sermaye ortaklıklarının Etihad Havayolları’na getirisi 600 milyon dolardan fazla olurken, yolcu rakamlarının da 1,2 milyonu airberlin, Air Seychelles, Aer Lingus, Virgin Australia gibi şirketlerle yapılan anlaşmalar sayesinde şirketin ağına eklendi. Doluluk oranında geçtiğimiz seneye göre 2,4 puanlık bir artış sağlayan şirket yüzde 78,2’lik performansa ulaştı.
 
Dünya Seyahat Ödülleri’nde 2012 yılında dördüncü kez üst üste “Dünya’nın Lider Havayolu” seçilen Etihad Havayolları, 2012 yılının finansal sonuçlarına göre 753 milyon ABD Doları faiz, vergi, amortisman ve kira öncesi kâr (EBITDAR) elde ederken, havacılık sektörünün bir diğer önemli performans kriteri olan Ücretli Yolcu Kilometre (ÜKK) rakamını da 39 milyardan 48 milyara yükselterek yüzde 23’lük bir artış sağlamayı başardı. Etihad Havayolları’nın, Arz Edilen Koltuk Kilometre (AKK) değeri de yüzde 20 oranında yükselerek 61 milyara ulaştı. Şirket, dünya çapında kendi ulaşım ağıyla 86 noktaya ve ortak uçuş anlaşmaları sayesinde de toplamda 248 noktaya ulaşım imkanı sağlıyor.
 
2012 Yeniliklerin Yılı Oldu, İstanbu Uçuşları Haftada 7 Güne Çıktı
 
Etihad Havayolları 2012 yılında Trablus, Şangay, Nairobi, Lagos, Ahmedabad ve Basra olmak üzere 6 yeni noktaya uçuş başlattı ve 2013 yılının yeni güzergahları olarak planlanan Washington, Amsterdam, Sao Paolo ve Ho Chi Minh şehirlerine yapılacak uçuşları duyurdu. İstanbul uçuşlarını haftada 7 güne çıkarırken, Düsseldorf, Bangkok, Kuveyt, Dammam ve Kahire gibi noktalara da sefer kapasitelerini arttırdı. 2012 yılında gerçekleştirdiği anlaşmalarıyla birlikte halihazırda 41 havayolu şirketiyle işbirliği yürüten Etihad Havayolları, son olarak Ekim ayında Air France KLM ile oldukça önemli bir işbirliği anlaşması imzaladı.
 
Öte yandan Etihad Havayolları’nın sadakat programı Etihad Guest’in üye sayısı 2012 yılında 1,8 milyonu aştı.
 
Panasonic ve Sabre Airline Solutions gibi şirketlerle yaptığı anlaşmalarla teknolojik anlamda da öncü konumunu koruyan Etihad Havayolları, uçak içi internet bağlantısı “Etihad Wi-Fly” programını 2012 yılında hizmete sundu.
 
Etihad Havayolları Başkanı ve CEO’su James Hogan, “Yaptığımız her şeyde ve her zaman konuklarımızı merkeze yerleştiriyoruz. 2012 yılında da en iyi ürün ve hizmeti sağlamak konusundaki kararlılığımızı işimizin her alanına yansıttık ve sonuç olarak da bu güçlü büyüme ve kar rakamlarıyla karşılaştık” dedi.
 
Sektörün İlk Öz Sermaye İttifak’ı Etihad Havayolları’ndan
 
Hogan, 2012 yılının Etihad Havayolları için tüm dengeleri değiştiren bir yıl olduğundan bahsederken, havayolu şirketleri için zorlu geçen bu yılda da karlılığı artırmanın gururunu yaşadıklarını belirtti. Hogan, “airberlin, Air Seychelles, Virgin Australia ve Aer Lingus şirketlerine yaptığımız yatırımlarla sektörümüzün ilk “öz sermaye ittifakı”nı kurduk ve şirketimize de çok büyük katkı sağladık,” dedi.
 
“2013 Yılında Kararlı Büyümemizi Sürdüreceğiz”
 
“2013 senesiyle ilgili oldukça heyecanlı ve umutluyum. Ürün ve hizmet yatırımlarımıza bu sene de devam edeceğiz ve her geçen sene artarak süren büyümemizin hızını bu sene de koruyacağız.”
 
Etihad Cargo’nun şirketin büyümesinde çok büyük katkısı olduğunu da sözlerine ekleyen Hogan, kapasitede yüzde 14, taşımada ise tonaj bazında yüzde 19 artış sağlandığını belirterek, kargo alanında 2013 senesinde de büyüyeceklerini söyledi.
 
2012 yılının sonu itibarıyla 125 farklı ulustan 10,656 çalışanı bulunan Etihad Havayolları, 70 uçaktan oluşan filosunu 2013 yılında 11’i yolcu uçağı ve 3’ü de kargo uçağı olmak üzere 14 yeni uçak ile güçlendirecek.
 
etihad1.jpg
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim