• BIST 9079.97
  • Altın 2325.078
  • Dolar 32.3459
  • Euro 34.9427
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 14 °C

Etihad'ın ilk kadın pilotu ilk uçuşunu yaptı

Etihad'ın ilk kadın pilotu ilk uçuşunu yaptı
Birleşik Arap Emirlikleri’nin ulusal havayolu şirketi Etihad’ın ilk kadın kaptan pilotu Sophie Blanchard, ilk uçuşunu Abu Dabi’den Londra Heathrow Havaalanı’na gerçekleştirdi.

ETIHAD’IN İLK KADIN KAPTAN PİLOTU, İLK UÇUŞUNU GERÇEKLEŞTİRDİ

Birleşik Arap Emirlikleri’nin ulusal havayolu şirketi Etihad’ın ilk kadın kaptan pilotu Sophie Blanchard, ilk uçuşunu Abu Dabi’den Londra Heathrow Havaalanı’na gerçekleştirdi.

Etihad’a 2007 yılında yardımcı pilot olarak katılmadan önce Etihad Crystal Cargo için Air Atlanta ile uçan Fransız pilot Blanchard, gerekli eğitimlerden geçtikten sonra Etihad’ın ilk kadın kaptan pilotu olarak atandı.

Etihad’ın ilk kadın kaptan pilotu olmanın büyük bir ayrıcalık olduğunu söyleyen Kaptan Blanchard, Etihad’ın kaptan pilot olma amacını gerçekleştirme yolunda kendisine büyük destek sağladığını belirtiyor.

Kaptan pilot Blanchard, havacılık eğitimine liseden mezun olduktan sonra başladı. Ticari uçuşlar için pilotluk sertifikasını 18 yaşında ABD’de aldı ve Belçika merkezli bir şirket için kargo uçağıyla uçmaya başladı.

İzlandalı şirket Air Atlanta’ya katılmadan önce, Afrika ve Avrupa’nın pek çok noktasına uçtu. Air Atlanta’da Etihad Crystal Cargo’ya kiralanan uçuşlarda pilotluk yapan Blanchard, 6,500 saatten fazla uçuş gerçekleştirdi.

Etihad şu anda bünyesinde 10 kadın pilot ve 4 kadın pilot adayı bulunduruyor.

Fotoğraf: Sophie Blanchard, Etihad Havayolları’nın ilk kadın kaptan pilotu.



Etihad Havayolları Hakkında

Birleşik Arap Emirlikleri’nin ulusal havayolu şirketi Etihad, Emirliklerin başkenti Abu Dabi merkezli olarak faaliyet gösteriyor. Orta Doğu, Avrupa, Kuzey Amerika, Afrika ve Asya’da 65 noktaya uçuş gerçekleştiren Etihad, bir yılı aşkın süredir Türkiye’ye de sefer düzenliyor. Daha detaylı bilgiye şirketin www.etihad.com adresindeki web sitesinden ulaşılabiliyor.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim