• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 17 °C

Etihad'tan ilk 6 ayda 3.2 milyar dolar gelir

Etihad'tan ilk 6 ayda 3.2 milyar dolar gelir
Emirates Havayolları, 2014 yılının ilk yarısında bir önceki yıla göre yolcu ve kargo hacminde çift haneli büyüme sağlayarak, 3.2 milyar dolar gelir elde etti.

Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) ulusal havayolu şirketi Etihad Havayolları, 2014 yılının ilk yarısında bir önceki yıla oranla yolcu ve kargo hacminde çift haneli büyüme sağlayarak bugüne kadarki en güçlü altı aylık performansını sergiledi ve 3,2 milyar ABD Doları gelir elde etti. Söz konusu dönemde 6,7 milyon yolcu taşıyan şirket böylece geçen yılın ilk altı ayındaki 5,5 milyonluk rakama oranla yüzde 22 artış sağlamış oldu. Etihad Kargo da bu dönemde yıllık bazda yüzde 25 büyümeyle küresel pazarın üzerinde bir performans sergiledi ve şirketin toplam gelirine önemli katkı sağladı.

Etihad Havayolları’nın 2014 yılının ilk yarısında yolcu ve kargo rakamlarında elde ettiği artışta, uçuş ağındaki büyümenin önemli etkisi oldu. Bu dönemde uçtuğu destinasyon sayısını 98’e yükselten şirket; yılın ilk çeyreğinde Medine’yi, ikinci çeyrekte ise Caypur, Zürih ve Los Angeles’ı uçuş ağına dahil etti ve aralarında Moskova ve Kochi’nin de yer aldığı beş destinasyona gerçekleştirdiği uçuşların frekansını arttırdı.

Etihad Havayolları CEO’su James Hogan, yılın ilk yarısında elde edilen başarılı sonuçlarla ilgili şöyle konuştu: “Küresel havayolu endüstrisinin yüksek yakıt fiyatları, yoğun rekabet ve kargo pazarındaki daralmayla mücadele ettiği bir dönemde filomuzu daha da büyüterek daha fazla yolcu ve kargo taşıdık ve rekor bir başarı elde ettik. Yılın ikinci yarısında küresel uçuş ağımıza beş yeni destinasyon ekleyerek hızımızı daha da arttırmayı planlıyoruz. Bu ay başlayan Erivan uçuşları ve yılın geri kalanında başlatacağımız Roma, Perth, Phuket ve Dallas uçuşlarıyla birlikte yıl sonu itibarıyla uçtuğumuz nokta sayısı 103’e yükselecek. Aynı süreçte filomuza katılacak Airbus A380 ve Boeing 787 uçaklarımızla küresel pazar liderliğimizi de güçlendireceğiz.”

Etihad Havayolları’nın yılın ilk yarısında elde ettiği güçlü sonuçlara ikinci çeyrekteki 3,5 milyon yolcu ve 140 bin 892 tonluk kargo performansının önemli katkısı oldu. Şirket böylece yılın ikinci çeyreğinde yıllık bazda yüzde 25 büyüme kaydetmiş oldu.

Ortak uçuş ve öz sermaye ortaklıklarının 2014’ün ilk yarısında Etihad Havayolları’na getirdiği yolcu sayısı ise bir önceki yılın aynı dönemine oranla yüzde 28 arttı ve 1,4 milyona ulaştı. Stratejik işbirliklerinin şirkete sağladığı gelir 471 milyon ABD Doları olarak gerçekleşti ve toplam gelirin yüzde 23’ünü oluşturdu.

Etihad Havayolları’nın Haziran 2014 sonu itibarıyla Arz Edilen Koltuk Kilometre (AKK) değeri de yıllık bazda yüzde 19 oranında yükselerek 39,4 milyara ulaştı. Sadece ikinci çeyrek içinde yedi yeni uçak teslim alan şirketin filosundaki toplam uçak sayısı 102’ye ulaştı.

Yılın ikinci yarısında altı yeni uçak daha teslim almaya hazırlanan Etihad Havayolları’nın ilk Airbus A380 ve Boeing 787 uçakları Aralık ayında, yeni first, business ve ekonomi sınıfı kabinleriyle hizmete girecek. Filoya katılacak A380’de; oturma odası, ayrı yatak odası ve duş bölümüyle dünyanın ilk üç odalı özel kabini olan Residence by Etihad™ da yer alacak.

Etihad Havayolları 2014 yılının ilk yarısında; Dünya Seyahat Ödülleri Orta Doğu 2014 kapsamında aldığı “Orta Doğu’nun Lider Havayolu”, “Orta Doğu’nun Lider Havayolu – First Class” ve “Orta Doğu’nun Lider Kabin Ekibi” ödüllerinin de aralarında bulunduğu 27 önemli ödüle de layık görüldü. 

http://www.ulastirma.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim